Αθήνα

 

28 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

menidiatis
Ξεσπά ο Χρήστος Μενιδιάτης για τη Γλυκερία: «Με ποια λογική μπερδεύουμε τη μουσική με την πολιτική;»

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη ΜΕΘ ο 6χρονος – «Σχεδόν πέταξε το καρτ», λέει ο πατέρας του παιδιού

Πέντε άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία για τον τραυματισμό του 6χρονου παιδιού το μεσημέρι στην Πάτρα, μετά το σοβαρό ατύχημα τη στιγμή που παρακολουθούσε αγώνες καρτ, στο κέντρο της πόλης.

Δείτε επίσης

Πάτρα: Βίντεο που κόβει την ανάσα με το καρτ να «καρφώνεται» στο σημείο που καθόταν ο 6χρονος

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων είναι μέλη της διοργανώτριας αρχής των αγώνων, ενώ ο πέμπτος συλληφθείς είναι ο οδηγός του μονοθέσιου που τραυμάτισε τον ανήλικο.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και από υπόχρεο και αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πατρών με την αυτόφωρη διαδικασία.

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του εξάχρονου, ο οποίος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, ο διευθυντής της μονάδας, Ανδρέας Ηλιάδης, ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Δίνουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα και θέλουμε να καταφέρουμε το καλύτερο. Όμως, πρέπει να περάσει το πρώτο 48ωρο, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, για να διαπιστώσουμε το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του παιδιού. Πάντως πρέπει να πω ότι υπάρχει μία σταθερότητα στην κατάσταση του τραυματία μας».

Τι λέει ο οδηγός του μονοθέσιου

Πάντως, σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο οδηγός του καρτ που έπεσε πάνω στο παιδάκι. «Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι πως η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι πολύ καλή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο για να ελέγξουν οι γιατροί πώς όλα είναι καλά. Οι εξετάσεις έχουν βγει καθαρές», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο newsauto.gr.

Και συνέχισε ο οδηγός:

«Πρέπει να αναφέρω την άμεση ανταπόκριση της οργάνωσης καθώς όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε ενώ το ασθενοφόρο ήρθε άμεσα για να παραλάβει το νεαρό θεατή. Βασικά δεν ήταν αγώνας και δεν πιέζαμε όπως κάνουμε σε αγώνες. Ήταν επίδειξη. Πήγα να περάσω από δεξιά και να μπω στην αγωνιστική μου γραμμή. Σε εκείνο το σημείο υπήρχε ένα βύθισμα του δρόμου που με έκανε να έρθω σε επαφή με ένα άλλο καρτ, με αποτέλεσμα να χάσω τον έλεγχο και να ανατραπεί το δικό μου όχημα. Εγώ είμαι καλά με λίγους μώλωπες στα πόδια».

Όπως είπε ο ίδιος, την ώρα της σύγκρουσης των δύο καρτ οι ταχύτητες ήταν περίπου στα 60 χλμ./ώρα.

Τι λέει ο πατέρας του παιδιού

Εξάλλου, για το σοβαρό ατύχημα του γιου του μίλησε στο “thebest.gr” ο πατέρας του 6χρονου.

Με αρκετό άγχος για τα επόμενα 24ωρα είπε πως ακόμη δεν έχει δει βίντεο από τη στιγμή που συνέβησαν όλα. «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε».

Όπως αναφέρει οι γιατροί του είπαν πως η μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στο κεφάλι του παιδιού, κάτι που εκτιμάται θετικά. Επισήμανε πως «τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και όλοι προσεύχονται το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο».

Στο πλευρό του πατέρα και έξω από τη ΜΕΘ Παίδων, βρίσκονται συγγενείς και φίλοι, ενώ δίπλα στο παιδί είναι από την πρώτη στιγμή που διεκομίσθη στο ΠΓΝΠ ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης.

Ροή Ειδήσεων

tsaligopoulou

23/06/2025 | 22:00

Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Η προηγούμενη που είχε χωρίσει στη Νάουσα ήταν 20 χρόνια πριν από μένα»

23/06/2025 | 21:50

Ερντογάν: Δεν εγκρίνουμε τις επιθέσεις κατά του Ιράν «ανεξάρτητα από ποιον προέρχονται»

23/06/2025 | 21:40

Σερβία: Τα βομβαρδιστικά Β-2 που έπληξαν το Ιράν επιχείρησαν για πρώτη φορά στους βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας το 1999
aggelopoulos236a

23/06/2025 | 21:30

Στάθης Αγγελόπουλος: «Τα έχω καταθέσει όλα, χαίρομαι που είναι ο γιος μου και η κόρη μου κοντά μου»

23/06/2025 | 21:20

Μαρκ Ρούτε: Το ΝΑΤΟ θα κάνει ένα «άλμα προς τα εμπρός» με δαπάνες 5% του ΑΕΠ των κρατών μελών για την Άμυνα

23/06/2025 | 21:10

Επιστολή της φον ντερ Λάιεν στους Ευρωπαίους ηγέτες για τη διαχείριση της Μετανάστευσης
alexandros tsouvelas

23/06/2025 | 21:00

Αλέξανδρος Τσουβέλας: «Είμαστε σε συζήτηση με κάποιο πολύ μεγάλο κανάλι»

23/06/2025 | 20:50

Ζάκυνθος: Δύο συλλήψεις για διακεκριμένη κλοπή, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

23/06/2025 | 20:40

Π. Μαρινάκης: Δεν γίνεται το ΠΑΣΟΚ να ισοπεδώνει όσα έχει κάνει η κυβερνηση τα τελευταία χρόνια
samaras

23/06/2025 | 20:30

Τρύφωνας Σαμαράς: «Συμπαθώ πολύ τη Βίκυ Καγιά, αλλά όλοι λένε ότι είχαν κακή συνεργασία μαζί της»

23/06/2025 | 20:26

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι την Παρασκευή και μελτέμια στο Αιγαίο – Αναλυτική πρόγνωση

23/06/2025 | 20:24

Χατζηβασιλείου: Το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά – η αποκλιμάκωση απαιτεί διάλογο και αυτοσυγκράτηση
ap25174442834184

23/06/2025 | 20:18

Διεθνής καταδίκη για το αιματοκύλισμα στη Δαμασκό – Ανησυχία για τους ορθόδοξους της Συρίας

23/06/2025 | 20:18

Ολοκληρώνεται ένα τεράστιο deal: H Liberty Media μετά την F1 αγόρασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα και του MotoGP

23/06/2025 | 20:18

Σοκαριστικό εύρημα στη Γαύδο – Τουρίστες βρήκαν πτώμα σε αποσύνθεση δίπλα στο κύμα
1482700 bitcoin 930 3
Ποιες εταιρίες τρέχουν να συσσωρεύσουν Bitcoin
csaddvdfb
Oδοιπορικό στους στάβλους της Αττικής
fakelaki korh 1
Η κόρη της ασθενούς μιλά για τον καρδιοχειρουργό που συνελήφθη ενώ έπαιρνε φακελάκι 2.500 ευρώ από την μητέρα της
img 1820
Η “άγρα” πελατών σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης καλά κρατεί στο Ελαφονήσι – Έξι συλλήψεις
ekav0asthenoforo 5
Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι στην Πεντέλη: Ένα άτομο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του -Τρεις τραυματίες
77865268 dystychema0009
Λαμία: Νεκρός σε τροχαίο ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης – Σε κρίσιμη κατάσταση η σύζυγός του