Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Η εκδίκηση του Βόσκαρη μέσα από τη φυλακή – Καρφώνει τον Δούκα πώς σκότωσε τον Γιώργη Σταμίρη!

ΕΛΛΑΔΑ

Παυλάκης: Κάθε μέρα που χάνεται θα πληρωθεί με κρούσματα και θανάτους – Πάρτε μέτρα τώρα!

«Το μόνο φάρμακο που θα σταματήσει τον κορονοϊό αυτή τη στιγμή είναι το lockdown».

Προειδοποιήσεις σε δραματικούς τόνους απευθύνει ο γιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος σε κείμενό του τονίζει την ανάγκη της άμεσης λήψης δραστικών μέτρων σε αυτή τη φάση της πανδημίας, προκειμένου να ελεγχθεί η εξάπλωση της διασποράς του κορονοϊού.

Ο κ. Παυλάκης σε κείμενό του στη διαδικτυακή έκδοση της “Καθημερινής”, επισημαίνει ότι σε αυτή τη φάση της πανδημίας ελλοχεύει ο κίνδυνος να επεκταθούν γρήγορα μεταλλάξεις του κορονοϊού που μεταδίδονται πιο εύκολα σε όλες τις ηλικίες με αποτέλεσμα να απειλείται και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Όπως υπογραμμίζει, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά που έχει δείξει αποφασιστικότητα σε προηγούμενες κρίσιμες στιγμές, θα πρέπει να πάρουν τώρα δραστικά μέτρα για να αποφευχθεί ο προαναφερθέντας κίνδυνος, σημειώνοντας πως “αυτή τη στιγμή το μόνο φάρμακο που θα βελτιώσει την κατάσταση και θα σταματήσει το τσουνάμι είναι το παλιό και δοκιμασμένο lockdown”.

“Η καραντίνα, το σταμάτημα της επαφής μεταξύ ανθρώπων, που είναι ο λόγος μετάδοσης του ιού”, διευκρινίζει πως είναι η μόνη λύση ο κ. Παυλάκης σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ‘μακροχρόνια είναι σωστό να ενισχυθεί το σύστημα υγείας και να υπάρξουν καλύτερα νοσοκομεία και περισσότερες μονάδες”.

“Το τρίτο κύμα είναι εδώ”
“Για την Αττική, κάθε μέρα που χάνεται χωρίς να σταματήσει η διάδοση του ιού θα πληρωθεί με παραπάνω κρούσματα και θανάτους τις επόμενες εβδομάδες”, τονίζει χαρακτηριστικά ενώ προσθέτει ότι ο είναι εύκολο να ξεφύγει ο κορονοϊός με την τακτική του ακορντεόν παραθέτοντας και σχετικά παραδείγματα.

“Όσο το lockdown δεν εφαρμόζεται αποτελεσματικά θα πηγαίνουμε από το ένα κουραστικό ακορντεόν στο άλλο με αποτέλεσμα κούραση, απογοήτευση και ήττες”, προειδοποιεί και επαναλαμβάνει ότι “ο ιός είναι στον αέρα και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τη μετάδοση σε εσωτερικούς χώρους στις συνθήκες της Αττικής, ιδιαίτερα τον χειμώνα”.

Τέλος, ο κ. Παυλάκης, στο κείμενό του αναφέρει ότι έχει επισημάνει επανειλημμένα τις προηγούμενες ημέρες ότι το τρίτο κύμα είναι εδώ, υπογραμμίζοντας ξανά ότι είναι η στιγμή να παρθούν αυστηρότερα μέτρα.

Με 17 σφαίρες εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ στον Άλιμο- Οι πρώτες εικόνες από το σημείο (ΒΙΝΤΕΟ)
Η τελευταία παρουσία του Γιώργου Καραϊβάζ στην τηλεόραση, λίγο πριν από τη δολοφονία του (ΒΙΝΤΕΟ)
Ψευδής η είδηση για κόμπρα στην Πάτρα (EIKONEΣ)
Γιώργος Καραϊβάζ: Ποιος ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος που εκτέλεσαν με 17 σφαίρες στον Άλιμο
Γιώργος Καραϊβάζ: Τα τελευταία του ρεπορτάζ λίγες στιγμές πριν από τη δολοφονία του (ΒΙΝΤΕΟ)
Γιώργος Καραϊβάζ: Συντετριμμένη και υποβασταζόμενη η σύζυγός του δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί (ΒΙΝΤΕΟ)