
ΕΛΛΑΔΑ
Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη αποχαιρετά η δημοσιογραφική οικογένεια, αλλά και το κοινό της Βόρειας Ελλάδας, τη Σούζυ Καζαντζίδου – τη χαμογελαστή, ευγενική και πάντα μαχητική ρεπόρτερ του Alpha στη Θεσσαλονίκη, η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία και πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.
Η Σούζυ δεν υπήρξε απλώς μια τηλεοπτική παρουσία. Ήταν μια γυναίκα με πάθος για τη δημοσιογραφία, με αγάπη για την αλήθεια, με ένστικτο και ψυχή. Από τα πρώτα της βήματα στο αθλητικό ρεπορτάζ, μέχρι τα εμβληματικά της χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha – όπου υπηρέτησε για πάνω από δύο δεκαετίες και ανέλαβε επικεφαλής του ανταποκριτικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη – ξεχώρισε για την εργατικότητά της, τη συνέπειά της και την ανθρώπινη προσέγγιση στα θέματα που κάλυπτε.
«Και εκατό ζωές, μόνο δημοσιογράφος θα ήθελα να ήμουν», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της. Αυτή η φράση δεν ήταν απλώς λόγια – ήταν στάση ζωής. Ακόμη και όταν η ασθένεια επιβάρυνε το σώμα της, η Σούζυ δεν σταμάτησε ποτέ να βρίσκεται στο πεδίο του ρεπορτάζ. Με θεραπείες, παρενέργειες και κόπωση, παρέμεινε στον τηλεοπτικό αέρα, να ενημερώνει, να ψάχνει την είδηση, να μεταδίδει την πραγματικότητα – αποδεικνύοντας ότι το πάθος για το επάγγελμα μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα πιο σκληρά εμπόδια.
Η Σούζυ Καζαντζίδου είχε καταφέρει αυτό που λίγοι δημοσιογράφοι πετυχαίνουν: να γίνει αγαπητή σε συναδέλφους, πολιτικούς, πολίτες, σε ανθρώπους όλων των χώρων. Με το χαμόγελό της, την καλοσύνη της, αλλά και τη διεισδυτική της ματιά, κατέγραψε για χρόνια τις πιο σημαντικές εξελίξεις στη Βόρεια Ελλάδα, μετατρέποντας το ρεπορτάζ σε λειτούργημα.
Η κηδεία της θα τελεστεί την Κυριακή στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, το χωριό από το οποίο καταγόταν. Εκεί, στο γενέθλιο τόπο της, θα την αποχαιρετήσουν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, με την ευγνωμοσύνη ότι είχαν τη χαρά και την τύχη να τη γνωρίσουν.
Η απώλεια της Σούζυ αφήνει ένα μεγάλο κενό – όχι μόνο στον τηλεοπτικό αέρα, αλλά και στις καρδιές όσων συνεργάστηκαν και συμπορεύτηκαν μαζί της. Έφυγε όπως έζησε: με αξιοπρέπεια, δύναμη και αγάπη για τη ζωή και τη δουλειά της.
Ροή Ειδήσεων
13/05/2025 | 21:26
Μαρίνα Βλαχάκη: «Η δουλειά μου εδώ και 35 χρόνια απαξιώνεται από τα παιδιά του Στράτου Διονυσίου και προσπαθεί να ακυρωθεί»
13/05/2025 | 21:11
Ζελένσκι: Καθ’ οδόν προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν – «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
13/05/2025 | 20:38
Η Ουάσιγκτον συμφώνησε να πουλήσει στο Ριάντ εξοπλιστικό πακέτο 142 δισ. δολαρίων
13/05/2025 | 20:15
Τρίκαλα: Ένας σκορπιός τσίμπησε δημοτικό υπάλληλο στη διάρκεια εργασιών – Σωτήρια η παρέμβαση συναδέλφου του

13/05/2025 | 20:03
Άριελ Κωνσταντινίδη για Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Την έβλεπα άρρωστη, στο νοσοκομείο ήταν πια κατακίτρινη»
13/05/2025 | 19:04
Πόρισμα ΕΜΠ για Τέμπη: Δείτε τα συμπεράσματα Καρώνη για την έκρηξη – Στα έλαια των μηχανών αποδίδει την πυρόσφαιρα

13/05/2025 | 18:44
Η on air πρόταση Λιάγκα σε Βασάλο και η αναζήτηση lifestyle προσώπου για «Το Πρωινό»
13/05/2025 | 18:25
Τροχαίο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος: Νεκρός ο ένας εκ των 4 τραυματιών – Σε σταθερή κατάσταση ο 18χρονος δίδυμος αδερφός του, χαροπαλεύει ο οδηγός

12/05/2025 | 16:00
Γρηγόρης Γκουντάρας σε Δανάη Μπάρκα: «Αυτό που λέτε είναι τραγικό να ακούγεται στον τηλεοπτικό αέρα»
12/05/2025 | 14:00
Δημήτρης Κόκοτας – Η σύζυγός του αποκαλύπτει: «Δεν υπάρχει ακόμα επικοινωνία δυστυχώς, δεν υπάρχει πρόοδος»
12/05/2025 | 19:22
Γιώργος Χρυσοστόμου για τον ακραίο εθισμό: «Άνοιξα την πάστα ντομάτας και την άλειψα στο ψωμί, έγινε επικίνδυνο»

12/05/2025 | 12:50
Ο Παρθενώνας το 432 π.Χ.: Η εντυπωσιακή απεικόνιση από καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης
12/05/2025 | 17:02
Νίκος Ορφανός: Η πρώτη βόλτα μετά την επέμβαση στο κεφάλι για την αφαίρεση όγκου – «Η αίσθηση του να είσαι ζωντανός είναι ανεκτίμητη»
12/05/2025 | 19:51
Κωμικός ο ισχυρισμός Κασσελάκη για τα περί επηρεασμού της απόφασης για το πόθεν έσχες, λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

12/05/2025 | 21:01
Ελληνικό: Οι αντιφάσεις της οικιακής βοηθού για τα κλειδιά του σπιτιού και οι μαρτυρίες φίλων του 78χρονου
12/05/2025 | 16:20
Τραυματισμός 87χρονης επιβάτιδας από σκύλο σε πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο Ανκόνα – Πάτρα
12/05/2025 | 11:32
Εκλογές στην Αλβανία – Φρ. Μπελέρης: Εκλέγεται ο Βαγγέλης Ντούλες – Ελπίδες και για δεύτερο βουλευτή

12/05/2025 | 20:16
Ο Άρης Μουγκοπέτρος συνάντησε τον Πάνο Μιχαλόπουλο στο νοσοκομείο – Το ατύχημα του ηθοποιού

12/05/2025 | 09:40
Δεκάδες κιβώτια με ναζιστικό υλικό ανακαλύφθηκαν στο υπόγειο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αργεντινής
Σχετικά Άρθρα

Ελληνικό: Οι αντιφάσεις της οικιακής βοηθού για τα κλειδιά του σπιτιού και οι μαρτυρίες φίλων του 78χρονου
