Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

E ρε τι ζούμε! «Πετυχημένος» λένε στην ΕΛΑΣ ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας στο Πολυτεχνείο

E ρε τι ζούμε! «Πετυχημένος» λένε στην ΕΛΑΣ ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας στο Πολυτεχνείο

Μπορεί να κάηκε σχεδόν ό, τι υπήρχε μέσα στο Πολυτεχνείο, από πόρτες μέχρι καρέκλες, θρανία και ό, τι άλλο βάζει ο ανθρώπινος νους και τα Εξάρχεια να «πνίγηκαν» πάλι στις μολότοφ και τα χημικά, ωστόσο στην ΕΛΑΣ θεωρούν επιτυχημένο τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο για το thetoc.gr οι τρεις λόγοι που οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν επιτυχημένο τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας είναι:

1. Δεν καταγράφηκαν επεισόδια ή καταστροφές καταστημάτων και επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πορείας.

2. Αποτράπηκαν και απωθήθηκαν αναρχικοί που συμμετείχαν στην πορεία να ενισχύσουν τους καταληψίες το Πολυτεχνείου

3. Τα επεισόδια θα ήταν μικρής κλίμακας αλλά αυξήθηκαν εξαιτίας της κατάληψης στο κτίριο Γκίνη.

Τα κανάλια έδειχναν το κάψιμο της σημαίας αλλά η ΕΛΑΣ δεν το είδε...

Αναφορικά με το κάψιμο της σημαίας, επικεφαλής αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υποστηρίζουν ότι η σκηνή δεν έγινε αντιληπτή στο κέντρο επιχειρήσεων ενώ επίσης δεν διαβιβάστηκε κάτι σχετικό από αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή παρ' ότι αυτή καταγράφηκε από όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους Υποστηρίζουν ότι η σκηνή αυτή ήταν αδιόρατη για όλους τους αστυνομικούς.

Συλληφθέντες και τραυματίες

Οκτώ Έλληνες συνελήφθησαν, εκ των οποίων επτά άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 22 ετών, οι δύο 17 και 18, 29,35 και 28 ετών. Η γυναίκα είναι 17 ετών. Συνελήφθησαν επίσης, ένας 16χρονος Ρουμάνος, ένας 29χρονος Αλβανός και τρεις υπήκοοι Συρίας 20 και 19 ετών. Οι δύο συνελήφθησαν στην Τοσίτσα με τις μολότοφ στο χέρι.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι τρεις χρειάστηκε να μεταφερθούν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Send this to a friend