Αθήνα

13 oC

αίθριος καιρός

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και η πετρελαιοκηλίδα έφτασε Φρεαττύδα- Μυρίζει έντονα πετρέλαιο στην περιοχή (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Οι φόβοι που υπήρχαν αρχικά επιβεβαιώθηκαν και η ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» στη Σαλαμίνα έφτασε τη Φρεαττύδα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από αργά το απόγευμα στην περιοχή της Πειραϊκής έχουν σπεύσει δυνάμεις του Λιμενικού οι οποίες αποτρέπουν τους λουόμενους να βουτήξουν στη θάλασσα, την ώρα που ρίχνουν μέσα μεγάλες ποσότητες αντιρρυπαντικών προκειμένου να αποφύγουν την εξάπλωσή της.

Η περιοχή, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι μυρίζει έντονα πετρέλαιο. Ο φόβος όλων τώρα είναι μη τυχόν η ρύπανση επεκταθεί και φτάσει έως το Φάληρο.

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Σαλαμίνας

Tην ίδια στιγμή, ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Σαλαμίνας, κάποιοι από τους οποίους καταγγέλλουν ότι τα συνεργεία απορρύπανσης άργησαν να φτάσουν στην περιοχή με αποτέλεσμα  η καταστροφή  αυτή τη στιγμή να είναι πολύ μεγάλη.

«Αυτό που συνέβη είναι πρωτόγνωρο για τη Σαλαμίνα. Είναι πολύ άσχημο να βλέπουμε την παραλία μας μολυσμένη», λέει άλλος κάτοικος του νησιού.

Να σημειωθεί, πως ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του δεξαμενόπλοιου αφού συνελήφθησαν, στη συνέχεια αφέθησαν προσωρινά ελεύθεροι έως ότου οριστεί τακτική δικάσιμος. Την ίδια ώρα η δήμαρχος Σαλαμίνας τονίζει πως από την πλευρά του δήμου θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής «για να μπορέσουμε και εμείς να είμαστε γνώστες των ευθυνών, να επιρρίψουμε ευθύνες αλλά και να ζητήσουμε αποζημιώσεις τόσο για το νησί μας όσο και για τους επιχειρηματίες και τα σκάφη που έχουν υποστεί ζημιές».

Send this to a friend