
ΕΛΛΑΔΑ
Η Ξένια Κουναλάκη έκανε μία ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση στο facebook για τον πατέρα της, Πέτρο Κουναλάκη, ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς που έφυγε την Τετάρτη από τη ζωή στα 83 του χρόνια.
Όπως γράφει η γνωστή δημοσιογράφος, «το τέλος ήταν δύσκολο, η κατάρρευση, αργή και βασανιστική, ένας ωραίος ζωντανός άνθρωπος να εξατμίζεται σιγά σιγά αλλά θυμάμαι κάτι που μου είχε πει πολλά χρόνια πριν κι αυτό κρατάω: “έχω ζήσει τόσο ωραία ζωή που δεν με νοιάζει να πεθάνω αύριο”».
Η ανάρτηση της Ξένιας Κουναλάκη:
Κάπως υπερβολικό που πέθανε κατά την εθνική μας εορτή και πόσο αταίριαστο για τον Πετράν. Από την άλλη θυμάμαι πάντα πως είχε γυρίσει από την ΝΥ με την κορδέλα που του είχαν περάσει στην παρέλαση της 5ης λεωφόρου, σαν Σταρ Ελλάς κάπως και τι δούλεμα του είχα ρίξει.
Αν με ρωτήσει κάποιος τι μένει αυτό θα έλεγα: η ελαφρότητα με την οποία αντιμετώπιζε τη ζωή, η έλλειψη σοβαροφάνειας μαζί όμως με μια βαθιά ακεραιότητα και την ανιδιοτέλεια, της Αριστεράς (υπάρχει; Ξέρωγω, έτσι μου μάθε) να είναι ας πουμε περήφανος που είναι ο φτωχότερος βουλευτής του κοινοβουλίου, όταν δημοσιοποιήθηκαν τα πόθεν εσχες.
Πολλές φορές με ενοχλούσε όλο αυτό, περίμενα να έρθει σπίτι να μου φτιάξει μεσημεριανό κι εκείνος κάπου είχε κολλήσει γιατί “το κόμμα, ο Λεωνιδας, η Μαρία, κλπ”( δεν θυμάμαι, κατέβαζα διακόπτη). Τα γνωστά ψεύτο-τραυματακια των παιδιών των στελεχών της Αριστεράς.
Όταν πέθανε η μαμά, βρέθηκε με ένα παιδί σε εφηβεία φουλ και τα κατάφερε, νομίζω, κάναμε μποντινγκ σοβαρό, με Κανάλι 29 στα ντουζενια του, βρώμικο 89, ματσάκια τις Κυριακές και συζητήσεις περί ΠΑΣΟΚ κλπ.
Τα ίδια και αργότερα με τη Μάνου, καμία φορά έκαναν μέτωπο, συνωμοσία σε βάρος μου για να φάνε μαζί τζανκ, να ξενυχτήσουν, να πούνε καφριλικια που θα με εξοργίσουν.
Μια από τις τελευταίες φορές που συναντήθηκαν, η μικρή τον τάιζε κι εκείνος ήταν σαφώς ευτυχισμένος. Κι όποτε του έλεγα το όνομα της, γελούσε πλατιά.
Το τέλος ήταν δύσκολο, η κατάρρευση, αργή και βασανιστική, ένας ωραίος ζωντανός άνθρωπος να εξατμίζεται σιγά σιγά αλλά θυμάμαι κάτι που μου είχε πει πολλά χρόνια πριν κι αυτό κρατάω: «έχω ζήσει τόσο ωραία ζωή που δεν με νοιάζει να πεθάνω αύριο».
Πέθανε λοιπόν σήμερα, ο Πετραν κι ο τύπος που τον πρόσεχε έκλαιγε με λυγμούς γιατί λίγο πριν γίνει αυτό τον φώναξε και του είπε “σ ευχαριστώ για όλα”. Κι αυτό είναι ταιριαστό για τον μπαμπά μου.
ΥΓ. Δεν θα γίνει κηδεία, θα γίνει αποτέφρωση γιατί είχε δώσει μάχη γι’ αυτό. Επίσης μια από τις τελευταίες ειδήσεις που του είπα (εκτός από τα σκορ της ΑΕΚ και τα εσωτερικά της “Κ”, τα οποία ψοφούσε να μαθαίνει) ήταν η καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ, που ήταν και μια ηθική δικαίωση για τον ίδιο.
Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής αποχαιρετά με τα καλύτερα λόγια τον Πέτρο Κουναλάκη
«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Πέτρο Κουναλάκη, έναν σπουδαίο πολιτικό, διανοητή, αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, αλλά και ένθερμο υποστηρικτή της συνεργασίας της ανανεωτικής Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.
Επίσης, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ απο το 1959, στην διάρκεια της δικτατορίας εργάσθηκε στη Γερμανία και αργότερα εγκαταστάθηκε στο Παρίσι ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης. Στη διάσπαση του 1968 εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στην συνέχεια ήταν στέλεχος της ΕΑΡ και του Συνασπισμού, από τον οποίο παραιτήθηκε το 2003, διαφωνώντας με τις θέσεις του έναντι του ΠΑΣΟΚ και της συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων, που ο ίδιος υποστήριζε.
Ανακοίνωση για τον θάνατό του, εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρει:
Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα και οι θεωρητικές αναζητήσεις.
Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης.
Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε, επίσης, στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και βουλευτής του Συνασπισμού. Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Γώγος: «Μέχρι 2.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο (ΒΙΝΤΕΟ)
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου
Κακοκαιρία «Κίρκη»: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» σήμερα
Δράμα: Οικογενειακή τραγωδία – Σκότωσε τη μητέρα του μετά από διαπληκτισμό
Ροή Ειδήσεων

18/02/2025 | 12:10
Μητσοτάκης σε ΕΛΚ: Η Ευρώπη οφείλει να μιλά με μία φωνή και όχι με επιλεκτικά format ηγετών
18/02/2025 | 12:00
Γερμανία: Σε ερωτήσεις πολιτών απάντησαν οι υποψήφιοι για την καγκελαρία – Στο επίκεντρο συνταξιοδοτικό και μετανάστευση
18/02/2025 | 11:20
Τη διαγραφή του Παναγιωτόπουλου του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η κυβέρνηση – Έβρισε χυδαία Μητσοτάκη, ειρωνεύτηκε Ανδρουλάκη (βίντεο)

18/02/2025 | 11:13
«Είμαι YouTuber, ήρθα να ελέγξω την κατάσταση»: Ο Γιαννέλης πήγε στην Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης και έδωσε στους πυροσβέστες επική απάντηση! (video)
18/02/2025 | 11:00
Ελένη Χατζίδου για Σπυροπούλου: «Οριακά στεναχωρήθηκα που την έκαναν παρουσιάστρια με όλα αυτά που πέρασε»
18/02/2025 | 10:50
Πέγκουλα: «Δε νομίζω πως οι παίκτες μπορούμε πλέον να εμπιστευόμαστε το σύστημα και αυτό είναι φριχτό για το άθλημα»

18/02/2025 | 10:40
Μπουρούντι: Σχεδόν 10.000 πρόσφυγες εγκατέλειψαν τη ΛΔ Κονγκό εξαιτίας του κινήματος Μ23
18/02/2025 | 10:30
Λευτέρης Πανταζής για Μεταξά – Καπότση: «Είναι δικό τους το πρόβλημα, εκείνοι θα το λύσουν»
18/02/2025 | 10:20
Στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός – Θα μιλήσει στο Thessaloniki Summit 2025

17/02/2025 | 15:41
Άρης Καβατζίκης: «Υψηλά στελέχη του Alpha αποκαλούσαν την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου βασίλισσα και πριγκιπισσούλα»
17/02/2025 | 08:08
Ρουσσέτος Δημητρόγλου για Παντελίδη: «Με ενοχλεί που ο αδελφός του πάει από τον δρόμο που είχαμε ανοίξει εμείς»
17/02/2025 | 15:41
Δήμητρα Αλεξανδράκη για Τούνη – Αλεξάνδρου: «Ό,τι είναι ο καθένας θα το πει μόνος του»

17/02/2025 | 08:07
Τάκης Ζαχαράτος: «Υπήρχε ο κόμπος στον λαιμό, «θέλω να ακούσω το παιδί μου» μου είπε η μαμά της Αλίκης»
17/02/2025 | 10:00
Ήβη Νικολαΐδου: «Με πληγώνει όταν μετράνε πιο πολύ οι γνωριμίες και οι followers στα social media»
17/02/2025 | 16:04
Τον Βασίλη Καλογήρου δείχνουν τα ευρήματα στη σορό που εντοπίστηκε στον Τύρναβο – Τα ρούχα μοιάζουν με εκείνα που φορούσε όταν εξαφανίστηκε

17/02/2025 | 19:14
Ντόρα Μπακογιάννη: «‘Η τώρα γινόμαστε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης ή έχουμε χάσει το τρένο οριστικά»
17/02/2025 | 16:00
Δήμος Βερύκιος για Μενεγάκη, Λαζόπουλο και Σπυροπούλου: «Έπρεπε τότε να πουν στον Πρόεδρο την αλήθεια»
17/02/2025 | 12:50
Στις βάσεις της πολεμικής αεροπορίας διανεμήθηκαν οι βαριές βόμβες MK84 που παρέδωσαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ
17/02/2025 | 17:47
Κωνσταντοπούλου κατά Κανέλλη: Έκανε καριέρα στη χούντα, έρχεται από τη βίλα της στη Βουλή κάθε έξι μήνες
17/02/2025 | 08:07
Δέσποινα Μοιραράκη: «Νόμιζε ότι του παίρνω τον τηλεοπτικό χρόνο, μου λέει: στοπ, μαζί μου ποτέ ξανά επαγγελματικά»

17/02/2025 | 16:57