Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πλημμύρισε η Θάσος από τη νεροποντή: Βαριά μηχανήματα του Στρατού βρίσκονται στο νησί

H κακοκαιρία χτύπησε τη Θάσο με σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες και χάος στους δρόμους του νησιού.

H κακοκαιρία χτύπησε τη Θάσο με σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες και χάος στους δρόμους του νησιού.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και κάτοικοι εγκλωβίστηκαν από τη νεροποντή. Η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου: Το κεντρικό ρέμα της Ποταμιάς υπερχείλισε με αποτέλεσμα το νερό να τρέχει ανεξέλεγκτο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, δύο οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο συνταξιούχους από το σπίτι τους στον Θεολόγο.

Οι περιοχές της Θάσου και της Καβάλας που επλήγησαν από την κακοκαιρία κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα πλοία δεν ήταν δυνατόν να καταπλεύσουν στο νησί λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ σήμερα θα μεταβεί κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Όπως αναφέρει το kavalapost.gr, οι καταστροφές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση και της κυβέρνησης, καθώς με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, σε συνεννόηση με τον Α/ΓΕΣ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μεταβαίνει το πρωί του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου 2019 στο νησί κλιμάκιο του Δ’ Σώματος Στρατού με βαριά μηχανήματα ώστε να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Send this to a friend