Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

ΠΟΕΔΗΝ & καθαρίστριες έξω από Υπ. Υγείας: Μοιράζουν φασολάδες για την «ολιγαρκή αφθονία» (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Οι καθαρίστριες των Νοσοκομείων ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, «Άγιος Σάββας» και «Ελπίς», μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και τα Σωματεία Εργαζομένων πραγματοποιούν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι καθαρίστριες των Νοσοκομείων ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, «Άγιος Σάββας» και «Ελπίς», μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και τα Σωματεία Εργαζομένων πραγματοποιούν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, καθαρίστριες και ΠΟΕΔΗΝ έχουν στήσει τραπεζάκι και μοιράζουν φασολάδα, ενώ διαμαρτύρονται με πανό για την «ολιγαρκή αφθονία».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «θα διαρκέσει όσο χρειασθεί (μπορεί και για ημέρες) έως ότου οι καθαρίστριες πάρουν θετική απάντηση στα αιτήματά τους για μονιμοποίηση, σύσταση των οργανικών θέσεων ή έστω παράταση των συμβάσεων και ενιαίος διαγωνισμός... Έως εδώ και μη παρέκει! Οι καθαρίστριες που αποκαλέστηκαν τσίρκο από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας θέλουν την δουλειά τους όπως η κυβέρνηση φρόντισε να εξασφαλίσει στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Η ψηφοθηρική τακτική της κυβέρνησης δεν θα περάσει».

Μάλιστα, σε μια αναφορά στην περιβόητη πλέον φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έχουν υψώσει πλακάτ που γράφει τη φράση «ολιγαρκής αφθονία-των υπό απόλυση καθαριστριών».

«Αυτή τη φράση είχε χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις του για την κατάσταση των Ελλήνων και του την αφιερώνουμε συμβολικά μαζί με φασολάδα και ψωμί», εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Επίσης, έξω από το υπουργείο τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έχουν κρεμάσει συμβολικά ποδιές καθαριστριών που γράφουν «ανεργία», ενώ δίπλα ακριβώς έχουν στήσει κρεμάλες και πλακάτ που αναγράφουν το σύνθημα «χάνουμε το ψωμί μας». Όπως εξηγούν οι καθαρίστριες, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς τον ερχόμενο Αύγουστο λήγουν οι συμβάσεις τους και η κυβέρνηση δεν έχει δείξει καμία διάθεση ανανέωσης τους.

Πάντως, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ εμφανίζονται αποφασισμένα να παραμείνουν έξω από το υπουργείο Υγείας για όσο χρειαστεί και μάλιστα ετοιμάζονται να στήσουν αντίσκηνα στο σημείο.

Send this to a friend