Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει μπαράζ ρουσφετιών ακόμα και μετά την προκήρυξη των εκλογών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει μπαράζ προεκλογικών ρουσφετιών από το υπουργείο Υγείας σημειώνοντας ότι οι ιθύνοντες προβαίνουν σε αθρόες μετατάξεις και αποσπάσεις, ακόμη και μετά την προκήρυξη των εκλογών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει μπαράζ προεκλογικών ρουσφετιών από το υπουργείο Υγείας σημειώνοντας ότι οι ιθύνοντες προβαίνουν σε αθρόες μετατάξεις και αποσπάσεις, ακόμη και μετά την προκήρυξη των εκλογών.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι «απέσπασαν ως υγειονομικό Επιθεωρητή στο ΣΕΥΥΠ τον διευθυντή Ιατρό της ΜΕΘ Παίδων του Αττικού Νοσοκομείου» και πλέον «κλείνει η μονάδα».

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι «τις τελευταίες ημέρες το Υπουργείο Υγείας κατάντησε Γραφείο Εξυπηρέτησης Ρουσφετιών ΣΥΡΙΖΑ. Μετατάξεις υπαλλήλων Νοσοκομείων προς τις Κεντρικές Υπηρεσίες των Υγειονομικών Περιφερειών, μετακινήσεις, αποσπάσεις προς άγραν ψήφων και μάλιστα μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών».

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει ότι μέχρι και την Τρίτη, 11 Ιουνίου, «μία ημέρα μετά την προκήρυξη των εκλογών, αναρτώνται σωρηδόν στη Διαύγεια μετατάξεις, προσλήψεις, μετακινήσεις, αποσπάσεις. Προφανώς με αριθμούς πρωτοκόλλου προγενέστερους όπως προκύπτει από τις αποφάσεις που αναρτώνται».

Οι νοσοκομειακοί εστιάζουν στην περίπτωση του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, επισημαίνοντας ότι «για την εξυπηρέτηση υμετέρων δεν υπολογίζουν ούτε τις ζωές ασθενών και μάλιστα παιδιών».

Για το εν λόγω νοσοκομείο η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει:

«Μετά κόπων και βασάνων άνοιξε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων 4 κλινών. Η μοναδική στη Δυτική Αττική Πειραιά και νήσων. […] Με την Απόφαση του Υπουργού 3/6/2019 μεταξύ των 58 υπαλλήλων που αποσπώνται στο ΣΕΥΥΠ αποσπάσθηκε ως Υγειονομικός Επιθεωρητής και ο Διευθυντής Ιατρός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Αττικού Νοσοκομείου. Απομένουν δύο γιατροί (ένας μόνιμος, ένας επικουρικός) γι’ αυτό και η Μονάδα κλείνει. Πάνω από τη ζωή των παιδιών τα ρουσφέτια. Θυμίζουμε ότι η Επιτροπή που επέλεξε ήταν παράνομη κατά τα 2/3 (Γεωργόπουλος, Ιορδανίδου)».

Καταλήγοντας η ΠΟΕΔΗΝ κοινοποιεί έγγραφα για τις μετατάξεις - ρουσφέτια, όπως τις χαρακτηρίζει, 12 υπαλλήλων από νοσοκομεία που αδειάζουν προς την Κεντρική Υπηρεσία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας με ημερομηνία 10/6/2019 (Διαύγεια).

Το εν λόγω έγγραφο:

Οι νοσοκομειακοί, επιπλέον, δημοσιοποιούν το έγγραφο με το οποίο δρομολογείται η απόσπαση του γιατρού στο ΣΕΥΥΠ, καθώς και άλλες μετατάξεις με ημερομηνία 10 Ιουνίου, δηλαδή μετά την προκήρυξη των εκλογών.

Τα επιπλέον δυο έγγραφα που επισυνάπτει η ΠΟΕΔΗΝ:

Send this to a friend