Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ποινική δίωξη σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη για το ηχητικό υλικό του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ποινική δίωξη κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ασκήθηκε από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελο Ιωαννίδη, σύμφωνα με το site του ίδιου του δημοσιογράφου.

Ποινική δίωξη κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ασκήθηκε από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελο Ιωαννίδη, σύμφωνα με το site του ίδιου του δημοσιογράφου.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη το site του Βαξεβάνη δημοσίευσε ρεπορτάζ σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ (δείτε εδώ) και τις προσλήψεις που έγιναν εκεί και για τις οποίες πρόσφατα ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Εκεί αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η μεγάλη έρευνα που ξεκίνησε μετά την παράδοση στις αρχές από τον Κώστα Βαξεβάνη του ηχητικού ντοκουμέντου, το οποίο αναλύθηκε από την Διεύθυνση Εγκληματολογικού που πιστοποίησε ότι το άτομα το οποίο ακουγόταν να μιλάει για «σημεία και τέρατα» ήταν πράγματι ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου, έβγαλε «λαγούς» παρά τις μεθοδεύσεις και τα τεχνάσματα που επεργάστηκαν κάποιοι για να εξαφανιστούν τα αποδεικτικά στοιχεία και να παραπλανηθούν στην έρευνα τους οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης».

Μάλιστα, στη συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρεται στις προσλήψεις για να καταλήξει: «Το επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο είναι ένα καθ’ όλα νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο καθώς εμπεριέχεται σε δύο δικογραφίες ( κατά πληροφορίες και σε αυτή για τις 22 προσλήψεις επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη) το περιεχόμενο του οποίου «κούμπωσε» με τα άλλα στοιχεία που ανακάλυψαν οι ελεγκτές της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου.

Όλως παραδόξως όμως η εισαγγελία επί των ημερών του Ηλία Ζαγοραίου διέταξε έρευνα σε βάρος της εφημερίδας μας που παρέδωσε στη Δικαιοσύνη αυτό το τόσο σημαντικό στοιχείο. Πριν από λίγες ημέρες δε κι ενώ ήδη έχουν σχηματιστεί οι δύο μεγάλες δικογραφίες για κακουργήματα με βάση και το συγκεκριμένο ηχητικό ντοκουμέντο, επί των ημερών πια του νέου προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Ευαγγ. Ιωαννίδη, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Κώστα Βαξεβάνη.

Προφανώς, η άσκηση δίωξης θα πρέπει να σχετίζεται με το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος βρίσκει (με άγνωστο τρόπο) ένα ηχητικό ντοκουμέντο. Θα πρέπει βεβαίως να ερευνηθεί η προέλευση της εν λόγω καταγραφής και πώς αυτό ήρθε στα χέρια του Βαξεβάνη.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως, στην περίπτωση της (πιθανής) καταγραφής της συνομιλίας Πολάκη – Στουρνάρα αναφέρθηκε ότι οποιαδήποτε μαγνητοφώνηση ή βιντεοσκόπηση (παγίδευση) συνομιλίας ακόμη και μέσω κινητού τηλεφώνου, χωρίς τη συναίνεση του συνομιλητή, αποτελεί κακούργημα και τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη.

Κάτι που προφανώς θα πρέπει να ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για όλες τις περιπτώσεις ηχητικών ντοκουμέντων.

Send this to a friend