Αθήνα

33 oC

αίθριος καιρός

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική λόγω της χιονόπτωσης- Λειτουργούν οι θερμαινόμενοι χώροι

Χιόνια στην Αττική και τα Βόρεια Προάστια της Αθήνας έφερε το νέο, μίνι κύμα κακοκαιρίας, που από το απόγευμα της Δευτέρας βρίσκεται πάνω από τη χώρα μας.

Χιόνια στην Αττική και τα Βόρεια Προάστια της Αθήνας έφερε το νέο, μίνι κύμα κακοκαιρίας, που από το απόγευμα της Δευτέρας βρίσκεται πάνω από τη χώρα μας.

Η χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ έκλεισε η Λ. Πάρνηθος και η Λ. Πεντέλης, σύμφωνα με την Τροχαία.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει επίσης διακοπεί στη Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς Καζίνο, καθώς και στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως του ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης 414, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 17:30, είναι σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Ανοιχτοί οι θερμαινόμενοι χώροι

Για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες ο δήμος Αθηναίων έθεσε στη διάθεσή του από σήμερα δύο θερμαινόμενους χώρους.

Πρόκειται για τις Λέσχες Φιλίας Πανόρμου και Βαθέως (Στάση Μετρό «Αμπελόκηποι») και Αίμωνος 9 & Άστρους, στον Κολωνό.

Παράλληλα, η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων και κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις (street work) σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι, μοιράζοντας ρόφημα, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, στο 1595.

Send this to a friend