Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ποιοι είναι οι δύο ύποπτοι για τον θάνατο της Λαγούδη- Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση που συγκλόνισε

Τα νέα δεδομένα φαίνεται ότι ανέτρεψαν όσα γνωρίζαμε για την υπόθεση θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη εννέα μήνες πριν. 

Ο εισαγγελέας Αγρινίου πρότεινε να ασκηθεί δίωξη κατά αγνώστων για δολοφονία από πρόθεση και από τότε μία σειρά από εξελίξεις φαίνεται να οδηγούν στη σύλληψη των δραστών.

«Μόλις προσωποποιηθεί η δίωξη αμέσως θα καταθέσουμε νέο δικόγραφο που θα περιέχει ονοματεπώνυμο και ταυτόχρονα θα κάνουμε και τις ανάλογες αστικές αγωγές. Η άσκηση ποινικής δίωξης για συμμορία σημαίνει ότι υπήρχε μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι είχαν προαποφασίσει να κόψουν το νήμα της ζωής της Ειρήνης και το σχεδίασαν και μοίρασαν και κάποιους ρόλους μεταξύ τους. Άλλοι ήταν εκτελεστές, άλλος μπορεί να είναι ο ηθικός αυτουργός», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Ταουξής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Επίσης, ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Ανδριανός Γκουρμπάτσης, τόνισε: «Με πολύ ωραίο τρόπο τέθηκε από τους δράστες φωτιά για να δείξει ότι ήταν αυτοκτονία η οποία όμως δεν είχε πολύ μεγάλη διάρκεια. Η σημαντικότερη από όλες τις ενδείξεις, η οποία πρόδωσε τους δράστες είναι η καπνιά που έμεινε στο αυτοκίνητο έξω από την πόρτα του οδηγού. Αυτό και μόνο δείχνει ότι μετά την πυρκαγιά κάποιος άνοιξε την πόρτα».

ΣΧΕΤΙΚΑ

Από το περιβάλλον της οι ύποπτοι

Οι υποψίες των αστυνομικών αρχών στρέφονται πιθανότατα σε δύο τουλάχιστον άτομα, από το στενό περιβάλλον της 44χρονης μητέρας, όπως αναφέρει το Star. Πρόκειται για έναν 50χρονο, καλό της φίλο, ο οποίος έχει ήδη κληθεί για κατάθεση οκτώ φορές και έναν 55χρονο.

Είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που φέρονται να την είδαν ζωντανή και ήταν μαζί της στη λίμνη Τριχωνίδα, τη μοιραία μέρα. Τότε, που σύμφωνα με το πόρισμα των τεχνικών συμβούλων της οικογένειας, η άτυχη μητέρα πάλευε να σωθεί από τις φλόγες.

«Τα ευρήματα τα διάσπαρτα μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά και με το άλλο αποτύπωμα το οποίο υπάρχει στο πίσω δεξί παράθυρο του αυτοκινήτου δείχνουν κατάσταση σύγχυσης εκείνη τη στιγμή, δηλαδή προσπάθεια διαφυγής από το αυτοκίνητο», επεσήμανε στον ο τεχνικός σύμβουλος Τάσος Δέδες.

Send this to a friend