• Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου
  • 08:57

Αθήνα

14 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

«Πόλεμος» έξω από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης! Οργισμένοι αγρότες «τα σπάνε»- Χημικά από τα ΜΑΤ

«Πόλεμος» έξω από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης! Οργισμένοι αγρότες «τα σπάνε»- Χημικά από τα ΜΑΤ

Πολύ μεγάλη ένταση επικρατεί από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Βάθη όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι αγρότες, για το συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με συνέπεια να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια, με ΜΑΤ και αγρότες να έρχονται «στα χέρια».

Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε όταν οι αγρότες εξαγριώθηκαν καθώς είδαν τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν παραταχθεί έξω από την είσοδο του υπουργείου. Επιτέθηκαν στις κλούβες των ΜΑΤ με μαγκούρες και οι αστυνομικοί τους απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων αγροτών ενώ πάνω σε μια κλούβα έβαλαν μια ελληνική και μια πειρατική σημαία.

Λίγο αργότερα το κλίμα έντασης επανήλθε όταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των αγροτών, με ομάδα από αυτούς να χτυπούν και πάλι τους αστυνομικούς και τις κλούβες, με τις μαγκούρες τους.


Ζημιές προκλήθηκαν στις κλούβες ενώ οι αγρότες έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Κλειστοί δρόμοι γύρω από την πλατεία Βάθη

Όπως είναι λογικό, μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει όσους κινούνται στο κέντρο της πόλης με τα οχήματά τους. Λόγω του συλλαλητηρίου των αγροτών της Κρήτης, οι οποίοι βρίσκονται έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έκλεισαν πριν λίγο όλοι οι δρόμοι που βρίσκονται γύρω από την πλατεία Βάθη.

Παράλληλα, οι οδοί Αχαρνών και Λιοσίων έχουν κλείσει από το ύψος της Ηπείρου.

Νωρίτερα υπήρξε ένταση έξω από το υπουργείο όταν κάποιοι αγρότες προσπάθησαν να επιτεθούν εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ, που βρίσκονται στην περιοχή και οι δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών.

Send this to a friend