Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου- Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες

ΕΛΛΑΔΑ

Ομάδες πολιτών με στρατιωτικές στολές έχουν καταλάβει το χώρο, που προορίζεται για τέμενος στο Βοτανικό!

Σε «συναγερμό» έχουν τεθεί οι Αρχές από χθες όταν έγινε γνωστό πως ομάδα… πολιτοφυλακής, αποτελούμενη από ακροδεξιούς, έχουν καταλάβει το χώρο του Βοτανικού...

Σε «συναγερμό» έχουν τεθεί οι Αρχές από χθες όταν έγινε γνωστό πως ομάδα… πολιτοφυλακής, αποτελούμενη από ακροδεξιούς, έχουν καταλάβει το χώρο του Βοτανικού.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει η «Εσπρέσσο», οι εν λόγω «πολίτες» φορούν παραποιημένες στρατιωτικές στολές, ενώ έχουν περιφράξει τον χώρο με συρματοπλέγματα και τον φρουρούν σε 24ωρη βάση και – κατά δήλωσή τους- θα τον υπερασπιστούν ακόμη και με όπλα.

Ως «διοικητής» της ομάδας που είναι υπεύθυνος για την «φύλαξη» του χώρου αυτοπροσδιορίζεται ο 74χρονος Γιάννης Ιωαννίδης, έφεδρος αξιωματικός, όπως δηλώνει ο ίδιος, ενώ υποστηρίζει ότι από τις 4 Ιουλίου στο έκτασης 16 στρεμμάτων οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό στον Δήμο Αθηναίων λειτουργεί Στέγη Αστέγων για την περίθαλψη αναξιοπαθούντων.

Οι «στρατιώτες» του, που συμμετέχουν στην περιφρούρηση της «πύλης» επί της Ιεράς Οδού 114, δίπλα στην μαρκίζα που διαφημίζει τη Στέγη Αστέγων Βοτανιοκύ, είναι εφοδιασμένοι με συστήματα ενδοεπικοινωνίας και απαγορεύουν την είσοδο σε όλους χωρίς έγκριση απευθείας από τον «αρχηγό».

«Η έκταση είναι τεράστια. Είναι λογικό να χρησιμοποιούμε συρματοπλέγματα και συστήματα ενδοεπικοινωνίας, αλλά και να έχουμε εγκατεστημένες σκοπιές και περιπόλους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας», υποστηρίζει ο κ. Ιωαννίδης.

Στην ερώτηση πόσα άτομα φιλοξενούνται στον αυτοσχέδιο καταυλισμό η απάντησή του είναι «Πολλά και ακόμα περισσότερα ταΐζω».

Μάλιστα, αρνείται ότι η κατάληψη του χώρου έγινε για να αποτραπεί η ανέγερση του τεμένους: «Καταρχήν δεν κάνουμε κατάληψη. Ο χώρος μας ανήκει!», λέει και συμπληρώνει ότι «αν χρειαστεί, θα τον υπερασπιστούμε ακόμα και με τα όπλα», ενώ δεν παρέλειψε να προτρέψει όλους τους Έλληνες να πάρουν τα όπλα.

Ανησυχία εξέφρασε ο γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Βοτανικό εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα του Τύπου, ο χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, τελεί υπό κατάληψη η οποία επιγράφεται ως “Στέγη Αστέγων” και προορίζεται – όπως διακηρύσσουν οι καταληψίες – μόνο για Έλληνες και χαρακτηριστικά, την αποκαλούν “hotspot για Έλληνες”».

Οι καταληψίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «φέρονται να ανήκουν σε Σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης του τεμένους, και η προσφυγή του είχε απορριφθεί, ενώ συμμετέχουν και μέλη συλλόγων που κυκλοφορούν με στρατιωτικές στολές και ασκούν έλεγχο στοιχείων για την είσοδο στο χώρο».

Η κατάληψη, σύμφωνα με τον κ. Παπαιωάννου, «έχει ως προφανή σκοπό, μεταξύ άλλων, να παρεμποδιστεί η ανέγερση του τεμένους, η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί απόφαση της Πολιτείας και διεθνή υποχρέωση της χώρας».

Ακόμη, ο κ. Παπαϊωάννου υπογραμμίζει πως «η δράση αυτών των ομάδων θυμίζει εκδηλώσεις μίσους του παρελθόντος και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» και έχει «ήδη απευθυνθεί αρμοδίως σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ζητώντας την παρέμβασή τους».

ΠΑΣΟΚ: «Ποιος είναι ο… Μπαλτάκος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;»

Για το εν λόγω θέμα μάλιστα το ΠΑΣΟΚ πήρε θέση, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και αφήνοντας «αιχμές» για… Μπαλτάκους.

«Στον χώρο που έχει αποφασιστεί η ανέγερση Τεμένους για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει παράνομη ρατσιστική κατάληψη από τους γνωστούς – αγνώστους της ακροδεξιάς με το πρόσχημα της παροχής υπηρεσιών στέγασης «μόνο για έλληνες» αστέγους», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και υπενθυμίζει ότι «από το Δεκέμβριο του 2015 αυτές οι «δράσεις» τυποποιούνται ως διακριτό ποινικό αδίκημα στο άρθρο 361Β του Ποινικού Κώδικα».

«Παραβιάζουν το μισό ποινικό κώδικα και η επίσημη πολιτεία για μήνες κάνει τα «στραβά μάτια». Η χτεσινή ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι μια κίνηση απόγνωσης», επισημαίνουν από τη Χαριλάου Τρικούπη και συμπληρώνουν πως «σε κάθε περίπτωση η παράνομη κατάληψη πρέπει να λήξει και οι υπεύθυνοι να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη».

«Πρέπει όμως να μη μείνουν  αναπάντητα τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν:

Γιατί ο αρμόδιος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Γενικός Γραμματέας επέλεξε να εκδώσει ανακοίνωση στον Τύπο; Γιατί δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη οδός; Έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας; Ποιοι είναι οι «αρμόδιοι» που πρέπει να θυμηθούν τις αρμοδιότητές τους;

Κι επειδή δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως ο συγκεκριμένος δημόσιος λειτουργός δεν ξέρει ποιες πόρτες πρέπει να χτυπήσει, μήπως πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει γιατί αυτές οι πόρτες παραμένουν κλειστές;

Ποιος είναι ο «Μπαλτάκος » της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου- Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες
Αποκάλυψη Καρσιώτη για δολοφονία Καραϊβάζ: Ο γιος του πλησίασε μέσα από τους αστυνομικούς στο σημείο
Ζήνα Κουτσελίνη για Καραιβάζ: «Θα προσεύχομαι… θα σε αναζητώ… να μας προστατεύεις όπως ΕΣΥ ξέρεις»
AstraZeneca, Moderna, Pfizer: Μπορούν οι πολίτες να κάνουν αλλαγή στο εμβόλιο; Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος απαντά
Ποιοι μένουν εκτός της επιστρεπτέας προκαταβολής 7 και για ποιους καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης
Δολοφονία Καραϊβάζ – Αυτόπτης μάρτυρας: Του έριξαν τη χαριστική βολή (ΒΙΝΤΕΟ)