Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

"Πολιτικό σαμποτάζ" βλέπει η κυβέρνηση τις διακοπές ρεύματος λόγω μη πληρωμής

"Πολιτικό σαμποτάζ" βλέπει η κυβέρνηση τις διακοπές ρεύματος λόγω μη πληρωμής

Με σενάρια για «υπερβάλλοντα ζήλο» υπαλλήλων και για «πολιτικό σαμποτάζ» απαντά η κυβέρνηση μέσω υψηλόβαθμων στελεχών του υπ. Εργασίας, στην είδηση ότι η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα και για χαμηλά ποσά ανεξόφλητων λογαριασμών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, από το ΥΠΕΚΑ τονίζουν ότι η Επιχείρηση θα πρέπει «να τηρήσει αυστηρά το όριο αποκοπής ρεύματος για ανεξόφλητες οφειλές άνω των 1000 ευρώ».

[adsense]

«Το αναγκαίο συμμάζεμα θα πρέπει να γίνει μαζί με την αναγκαία κοινωνική ευαισθησία» τονίζουν,, την ώρα που οι ίδιες πηγές μεταφέρουν την αποφασιστικότητα του υπουργού Παναγιώτη Σκουρλέτη να ζητήσει από τη διοίκηση της ΔΕΗ την παραδειγματική τιμωρία υπαλλήλων ή και διευθυντών που δεν τηρούν τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από το υπουργείο σχετικά με τα όρια των ανεξόφλητων οφειλών και τις αποκοπές ρεύματος.

Πηγές του υπουργείου σημειώνουν μάλιστα ότι έχει ήδη διασταυρωθεί καταγγελία καταναλωτή που η ΔΕΗ προχώρησε στην διακοπή ηλεκτροδότησης με ανεξόφλητο λογαριασμό κάτω των 300 ευρώ ενώ διερευνώνται και άλλες αντίστοιχες καταγγελίες.

Send this to a friend