Τι προηγούμενες ώρες έγινε μεγάλη συζήτηση στο διαδίκτυο και τα social media για την ιστορική αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου και το ενδεχόμενο να βρεθεί στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία του Πολυτεχνείου.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο όπου και άνοιξαν τη σημαία φωνάζοντας «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε».
Στη συνέχεια το μπλοκ με τη σημαία συγκροτήθηκε πάλι και κινείται αυτή την ώρα προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκεται και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.
Αυτήν την ώρα οι δρόμοι γύρω από την περιοχή των Εξαρχείων έχουν αποκλειστεί.
Αρχικά, όπως έγραψε ο δημοσιογράφος και άλλοτε μέλος της ΠΑΣΠ Αλέξανδρος Κογκόλης στο facebook «ο τελευταίος γραμματέας της ΠΑΣΠ Πανεπιστήμιων, Μιχάλης Νικηφόρος, έχει τη σημαία του πολυτεχνείου.
Μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλοί φίλοι του από την ΑΣΟΕΕ. Σκέφτεται αύριο να συμπορευτεί με τον Α. Τσίπρα στην πορεία, κρατώντας τη σημαία. Βλέπω αύριο να γίνεται πανικός εάν ισχύσει κάτι τέτοιο».
Η εν λόγω ανάρτηση διακινήθηκε και από άλλους χρήστες στα social media, κυρίως υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ και μέλη της ΠΑΣΠ και γρήγορα έγινε… είδηση.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας και δημοτικός σύμβουλος Πατρέων Νίκος Μοίραλης που έγραψε στο facebook: «Μιχάλης Νικηφόρος, τελευταίος εκλεγμένος γραμματέας της ΠΑΣΠ στα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας. Φίλε καλέ, συνοδοιπόρε τόσων χρόνων, αύριο θα πρέπει να μετρηθείς με τον ίσκιο σου και να διατηρήσεις την αξιοπρέπεια όλων των απανταχού ΠΑΣΠιτών της χώρας. Εύχομαι να το πράξεις!».
Σε όσα διέρρευσαν θέλησε να απαντήσει ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρη Αλεξίου, κάνοντας λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη σημαία του Πολυτεχνείου Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανάρτηση στο Facebook:
«Σχετικά με τη διακίνηση ψευδών ειδήσεων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατέχουν την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, θέλουμε να υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα:
1) Το ιστορικό σύμβολο του αγώνα ανήκε και ανήκει στην Εθνικη Φοιτητική Ένωση Ελλάδας.
2) Το ιστορικό σύμβολο του αγώνα εκλάπη από την ΠΑΣΠ και τη νεολαία ΠΑΣΟΚ μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ.
3) Είναι γνωστό σε όλους ότι κάθε χρόνο η ΠΑΣΠ παίζει κλεφτοπόλεμο έξω από την αμερικανική πρεσβεία για να φυγαδεύσει την αιματοβαμμένη σημαία.
4) Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει στους διαρρήκτες της ιστορικής μνήμης να αμαυρώνουν την ιστορική επέτειο και τον αγώνα των νέων.
5) Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφή θέση πως το αιματοβαμμένο σύμβολο του αγώνα πρέπει, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ΕΦΕΕ, να αποδοθεί στον ΣΦΕΑ».
To σημείο της δήλωσης, όμως, του κ. Αλεξίου πως «η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει στους διαρρήκτες της ιστορικής μνήμης να αμαυρώνουν την ιστορική επέτειο και τον αγώνα των νέων και ότι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφή θέση πως το αιματοβαμμένο σύμβολο του αγώνα πρέπει, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ΕΦΕΕ, να αποδοθεί στον ΣΦΕΑ» σε συνδυασμό με όσα έχει δηλώσει στο παρελθόν ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος σημειωτέον είχε υπάρξει Γραμματέας της ΠΑΣΠ και ως υπουργός αργότερα είχε έρθει σε ρήξη με αρκετά στελέχη του κόμματος και κυρίως της νεολαίας για την σημαία του Πολυτεχνείου, πως πρέπει να παραδοθεί η σημαία, ώστε να μεταφερθεί σε μουσείο, βάζει σε σκέψεις πολλούς για την εξέλιξη της υπόθεσης με τη σημαία. Μάλιστα, οι πληροφορίες που συνέδεσαν την επικείμενη παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην πορεία του Πολυτεχνείου με τη σημαία, και οτί αυτή ενδεχομένως να βρεθεί στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως δεν έχουν βάση.
Ροή Ειδήσεων
30/11/2023 | 00:53
Νικολέτα Βλαβιανού: «Μου έδιναν εκατομμύρια για μία γυμνή φωτογράφιση»
30/11/2023 | 00:47
Εκτάκτως στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν – Στόχος του η παράταση της ανακωχής με τη Χαμάς
30/11/2023 | 00:36
Europa League: Ο Παναθηναϊκός παίζει τα… ρέστα του στο «Ceramica»
30/11/2023 | 00:21
ΛΟΤΤΟ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση 2470
30/11/2023 | 00:19
Eoρτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου
30/11/2023 | 00:14
Μηνάς Χατζησάββας: Ένας αυθεντικός θεατράνθρωπος…
30/11/2023 | 00:12
30 Noεμβρίου: Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Χημικού Πολέμου
30/11/2023 | 00:09
Ο καιρός της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου
30/11/2023 | 00:04
Tα ζώδια της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου
29/11/2023 | 23:50
Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής στον Ολυμπιακό: Νοκ άουτ ο Γιόβετιτς
29/11/2023 | 23:37
Μεσανατολικό: Η Χαμάς απελευθέρωσε ακόμη 14 ομήρους
29/11/2023 | 23:26
Αδ. Γεωργιάδης στην παρουσίαση του Rebrain Greece: «Όσο η οικονομία αναπτύσσεται, τόσο θα βελτιώνονται οι θέσεις εργασίας»
29/11/2023 | 23:15
Γη της Ελιάς: Και επισήμως χώρια ο Λυκούργος και η Χάιδω
29/11/2023 | 23:11
Eρυθρά Θάλασσα: Αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος
29/11/2023 | 22:52
Κ. Μητσοτάκης για Σούνακ: «Δεν θα μπλέξουμε στα εσωτερικά πολιτικά της Βρετανίας»
30/11/2023 | 00:14
Μηνάς Χατζησάββας: Ένας αυθεντικός θεατράνθρωπος…
28/11/2023 | 00:01
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου
29/11/2023 | 00:04
«Mes que un club»: 124 χρόνια Μπαρτσελόνα
28/11/2023 | 00:01
Εμμανουήλ Ξάνθος: Ο έμπορος από την Πάτμο που εμπνεύστηκε τη Φιλική Εταιρεία
29/11/2023 | 00:10
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
29/11/2023 | 00:06
29 Νοεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό
28/11/2023 | 00:01
28 Noεμβρίου: Ημέρα της Μεσογείου
30/11/2023 | 00:12
30 Noεμβρίου: Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Χημικού Πολέμου
30/11/2023 | 00:19
Eoρτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου
28/11/2023 | 17:46
«Μικροπρεπής πολιτικός ο Σούνακ, έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα»: Ο διεθνολόγος Στ.Καλεντερίδης στο TheCaller για το διπλωματικό φάουλ της βρετανικής κυβέρνησης
28/11/2023 | 15:21
Παλεύει με τον καρκίνο ο Νίκος Φλωρινιώτης – Η ανάρτησή του από το νοσοκομείο
28/11/2023 | 12:43
Γιάννης Στάνκογλου: «Πήγα από Αθήνα Θεσσαλονίκη και την έπιασα σε καφετέρια να με απατά»
28/11/2023 | 15:45
Κίνηση – ματ από τον Τσίπρα που αλλάζει το πολιτικό σκηνικό
28/11/2023 | 16:15
Νόνη Δούνια: «Δεν θέλω να κάνω κάτι που δεν με ευχαριστεί, προτιμώ να πάω σερβιτόρα στις Σπέτσες»
28/11/2023 | 14:38
Νία Βάρνταλος: Αγαπητό Βρετανικό Μουσείο, θα έρθω να πάρω η ίδια τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Έχω μεγάλη τσάντα
Σχετικά Άρθρα
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
Eoρτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου
Σοκ στο Ηράκλειο: Μαθητές γυμνασίου βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι σε τουαλέτα σχολείου
Διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στον Αγ. Δημήτριο – Αναζητούνται οι 4 δράστες
Επίδομα παιδιού: Στις 22 Δεκεμβρίου ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
Εξιτήριο για τη Μαρινέλλα – Νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο