Αθήνα

15 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

«Πώς προσπάθησα να σώσω τη γυναίκα που υπέστη ανακοπή» - Τι αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες

«Δεν είχε σφυγμό, δεν είχε αισθήσεις, δεν λειτουργούσαν αντανακλαστικά», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

«Δεν είχε σφυγμό, δεν είχε αισθήσεις, δεν λειτουργούσαν αντανακλαστικά», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Μιλώντας στον Alpha, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκρισή του και τις πρώτες βοήθειες που παρείχε σε μία γυναίκα στο Βόλο που υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Ως γιατρός ο κ. Μαραβέγιας βοήθησε μέχρι τη στιγμή που ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε την 72χρονη και τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου τελικά την Παρασκευή άφησε την τελευταία της πνοή.

«Δεν είχε σφυγμό, δεν είχε αισθήσεις, δεν λειτουργούσαν αντανακλαστικά. Ξεκινήσαμε τις καρδιακές μαλάξεις. Μετά από λίγο ανέκτησε αυτόματη δική της αναπνοή και είχε και τις κόρες που ανταποκρίθηκαν. Αυτό και ανθρωπίνως μας έδωσε λίγο θάρρος», σημείωσε ο κ. Μαραβέγιας, μιλώντας στον Alpha.

Η 72χρονη δεν ένιωσε καλά και γι' αυτό το λόγο ο γιος της την έβαλε στο αυτοκίνητό του για να την μεταφέρει σε ιδιώτη γιατρό. Ωστόσο, η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις και τότε ο γιος της σοκαρισμένος σταμάτησε το αυτοκίνητο, την έβγαλε έξω και φώναξε σε βοήθεια. «Και φώναζε: "μαμά μαμά μαμά". Κατεβάζει τη μητέρα του. Η κυρία ήταν λιπόθυμη. Και φώναζε και ήρθε εδώ και είπε βοηθήστε τη μητέρα μου» αναφέρει μία αυτόπτης μάρτυρας στον Alpha.

Τελικά η 72χρονη δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία της πνοή.

Send this to a friend