Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πρόεδρος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης για επίθεση στον Μπουτάρη: «Τι θέλατε να γίνουν και οι αστυνομικοί θύματα του όχλου;»

Στο ζήτημα της αδράνειας της αστυνομίας κατά την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη το περασμένο Σάββατο κλήθηκε να τοποθετηθεί ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης. 

«Όταν βλέπουμε να κάνουν συλλήψεις ολόκληρες διμοιρίες των ΜΑΤ και να δέχονται επιθέσεις; Τι θέλετε, όταν υπαρχει όχλος 100 ατόμων να προσπαθούν να συλλάβουν ένα άτομο για να γίνουν και αυτοί θύματα;» πρόσθεσε ο κ. Τσαϊρίδης στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Μιλάμε για έναν όχλο δεκάδων ατόμων, μπορεί και 100. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτός ο όγκος δεν μπορεί να κρατηθεί με 4 ένστολους αστυνομικούς» υποστήριξε για όσα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τον ίδιο «σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι λογική εικόνα. Αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα της γενικότερης απαξίωσης». «Σέβεται κανείς τον Έλληνα αστυνομικό;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσαϊρίδης.

«Σκοπός ήταν να φύγει ο κ. Μπουτάρης από το χώρο» πρόσθεσε για τις κινήσεις των συναδέλφων του.

Στο ερώτημα, τέλος, γιατί η αστυνομία έχει μετατραπεί σε θεατή ο κ. Τσαϊρίδης απάντησε ότι «η αστυνομία είναι θεατής γιατί χρησιμοποιείται ως κυματοθραύστης για τις μνημονιακές πολιτικές».

Send this to a friend