Αθήνα

 

21 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Χρόνης Εξαρχάκος: Ο αξέχαστος κωμικός που έφυγε νωρίς
limania

ΕΛΛΑΔΑ

Πρωταγωνιστές οι κοντινοί προορισμοί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Οι προορισμοί που διακρίνονται για την εγγύτητα με τα αστικά κέντρα θα πρωταγωνιστήσουν φέτος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και ειδικότερα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια αναμένεται να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Όμως, όπως λέει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τουριστικών γραφείων Λύσανδρος Τσιλίδης περιορισμένη προβλέπεται η έξοδος των ελληνικών οικογενειών το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εφέτος, λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων που ήδη ξεκίνησαν, εστιάζοντας μεταξύ άλλων και στην οικονομική στενότητα που περιορίζει, όπως εξηγεί, τις μετακινήσεις.

Ο κ. Τσιλίδης σημειώνει ότι παρά τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στα τουριστικά πακέτα η ανταπόκριση των ελληνικών νοικοκυριών δεν είναι ανάλογη της προσφοράς, απόρροια των δυσκολιών αλλά και της αναμονής των καλοκαιρινών διακοπών.

Φορείς των περιοχών που αναμένεται να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες μεταφέρουν στο ΑΠΕ ΜΠΕ την εικόνα ενόψει του Αγίου Πνεύματος.

Ο Αργοσαρωνικός και ειδικά η Αίγινα θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τριημέρου, όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σταύρος Καλαμάκης. Ήδη από την καθαρά Δευτέρα η Αίγινα έχει γεμάτα τα Σαββατοκύριακα, όπως αναφέρει. Εκείνο που ωστόσο έχει ενδιαφέρον για την τουριστική κίνηση στο νησί είναι το γεγονός ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους επισκέπτες για το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, όπως αναφέρει ο κ. Καλαμάκης.

Ειδικά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η πληρότητα στο νησί είναι 100% ενώ και για το καλοκαίρι η πληρότητα θα είναι αντίστοιχη.

Σημαντική εξάλλου είναι και η κινητικότητα και για την Βόρεια Εύβοια με επίκεντρο την Αιδηψό, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θοδωρής Ρουμελιώτης. Ειδικά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η πληρότητα είναι σε υψηλά επίπεδα προμηνύοντας ένα πολύ δυνατό καλοκαίρι, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρουμελιώτης.

Μάλιστα στην περιοχή από το Πάσχα και μετά η τουριστική σαιζόν άνοιξε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναφέρει ο κ. Ρουμελιώτης εστιάζοντας στην αναγνωρισιμότητα της περιοχής σε νέα κοινά, από τα Voucher που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Πλέον η περιοχή προσελκύει πέραν από Βαλκάνιους, νέες ελληνικές οικογένειες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, τονίζει ο κ. Ρουμελιώτης.

Σε ό,τι αφορά την Πελοπόννησο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης εκφράζει την ανησυχία του για τις αποδράσεις των Ελλήνων, αφού όπως αναφέρει, από το Πάσχα και μετά υπήρξε μια καθίζηση στην πληρότητα των καταλυμάτων. Για την Λακωνία και την ευρύτερη περιοχή η καλοκαιρινή σαιζόν εκκινεί αυτό το τριήμερο και η ευχή είναι να υπάρξουν καλές τουριστικές ροές.

Η Μονεμβασιά, η Ελαφόνησος, θα κινηθεί με υψηλή πληρότητα, αλλά το σημαντικό για τον κύριο Πολλάλη είναι να υπάρξει και διάχυση στην ευρύτερη περιοχή. Σημαντικό είναι επίσης να υπάρξει επέκταση της τουριστικής περιόδου πέραν του αυστηρού διμήνου Ιουλίου και Αυγούστου, όπως τονίζει ο κ. Πολλάλης.

Tέλος και η Σκύρος, η πρόσβαση της οποίας είναι εύκολη, θα κινηθεί με ανοδικούς ρυθμούς την εξεταζόμενη περίοδο.

H Σκύρος είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί και εφέτος τους χιλιάδες επισκέπτες που θα επιλέξουν να περάσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο υπέροχο νησί μας, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Μαυρίκος.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα κρατήσεις που υπάρχουν στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα του νησιού, εκτιμάμε ότι για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος θα υπάρξει πληρότητα άνω του 80%, πετυχαίνοντας έτσι τον στόχο που έχουμε θέσει από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας για την επέκταση της τουριστικής σεζόν από την έναρξη κιόλας του καλοκαιριού.

Η Σκύρος ήδη μετρά αύξηση-ρεκόρ στην τουριστική κίνηση τα τελευταία χρόνια, έχοντας εισέλθει δυναμικά και στον εγχώριο τουριστικό χάρτη, αναδεικνύοντας ένα εναλλακτικό τουριστικό μοντέλο που στηρίζεται στο περιβάλλον και τον πολιτισμό».

Ροή Ειδήσεων

kakokairia

27/09/2023 | 10:40

Κακοκαιρία Elias: Κλείνει η λεωφόρος Αναβύσσου- Υπερχείλισε το ρέμα

27/09/2023 | 10:40

Ελεονώρα Μελέτη κατά Νεφέλης Ορφανού: «Οι πεποιθήσεις της ανήκουν στο Μεσαίωνα – Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω»

27/09/2023 | 10:32

Προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων- Η ενημέρωση από την Hellenic Train
screenshot 8

27/09/2023 | 10:25

Κακοκαιρία Elias-Βούλιαξε η Βόρεια Εύβοια: Κόπηκαν δρόμοι και πλημμύρισαν σπίτια σε Ροβιές και Μετόχι

27/09/2023 | 10:07

Γαλάτσι: Επίθεση με γκαζάκια σε είσοδο πολυκατοικίας – Η έκρηξη προκάλεσε υλικές ζημιές

27/09/2023 | 09:39

Σούπερ Κική: «Κόλαφος» για Ζήνα Κουτσελίνη και Γιώργο Λιάγκα – «Έρχεται με ένα ύφος», «Βγάζω τα τριπλά από σένα»
screenshot 4

27/09/2023 | 09:33

«Καρφιά» από την Αφροδίτη Γραμμέλη: «Θυμάμαι ένα πιάνο με ένα τσουρέκι στο στούντιο της ΕΡΤ, την κυρία Κοντογεώργη πιο πέρα»

27/09/2023 | 09:22

Κακοκαιρία Elias: Κλειστά σχολεία σήμερα σε Ωρωπό, Φυλή, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι

27/09/2023 | 09:11

Γιάννης Μποσταντζόγλου: «Με ειδοποίησε η κυρία που τη φρόντιζε 7 η ώρα το πρωί ότι πέθανε»
1058039 kataigida sthn polh ths thessalonikhs 10 05 2018 1

27/09/2023 | 08:54

Κακοκαιρία Elias: Συναγερμός σε Φωκίδα, Εύβοια, Φθιώτιδα, Αχαΐα – Με καταιγίδα ξύπνησε η Αττική

27/09/2023 | 08:41

Στέλιος Ρόκκος για Στέφανο Κασσελάκη: «Ένα άρλεκιν που θέλουν να μας κάνουν να ξεχαστούμε, θα ήθελα να μιλήσω για το πρόβλημα στην Θεσσαλία»

27/09/2023 | 08:22

Γη της Ελιάς: Συγκλόνισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος – Με δάκρυα στα μάτια μετά την αποκάλυψη
screenshot 1

27/09/2023 | 08:03

Πειραιάς: Φωτιά στις κυλιόμενες σκάλες στο Μετρό έξω από τον Ηλεκτρικό

27/09/2023 | 07:56

Τρίκαλα: Νεκρός 18χρονος αναβάτης μηχανής – Τον χτύπησε αυτοκίνητο που έκανε προσπέραση

27/09/2023 | 07:38

Κακοκαιρία Elias: Καταιγίδες και κεραυνοί στην Αττική – Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες – Καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογιών τρένων από Πειραιά και Αθήνα λόγω της κακοκαιρίας
Eορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου
Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου
kinisi karavi limani 010823
Άφησαν έξω από το πλοίο για Κρήτη μητέρα με 2 παιδιά γιατί… δεν είχε πιστοποιητικά ότι ήταν δικά της
fotojet (35)
Ρόδος: Άγρια συμπλοκή και ξυλοδαρμός 13χρονης μαθήτριας – Βίντεο σοκ
astinomia eurokinissi
Κλοπή «μαμούθ» στη Θεσσαλονίκη: 33χρονος προσποιήθηκε τον τεχνικό κι άρπαξε από ηλικιωμένη λίρες και κοσμήματα αξίας €250.000!
peripoliko astynomia 010823
Θεσσαλονίκη: Μητέρα καταγγέλλει ότι 12χρονη έσβησε τσιγάρο στο στήθος της 13χρονης κόρης της – Τι λέει η Αστυνομία