Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Εισάγεται ο «Δάσκαλος Εμπιστοσύνης» στα σχολεία - «Πρωτοφανές περιστατικό» χαρακτηρίζει η Κεραμέως τον ξυλοδαρμό μαθητή στον Βύρωνα

Το 1ο ΓΕΛ Βύρωνα επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού 17χρονου μαθητή.

Το 1ο ΓΕΛ Βύρωνα επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού 17χρονου μαθητή.

Η υπουργός έκανε και σχετική ανάρτηση στο Twitter, αναφορικά με την επίθεση στον μαθητή, καταδικάζοντάς την.

«Αναφορικά με την επίθεση εναντίον μαθητή σε σχολείο του Βύρωνα, η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση έχει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες ενέργειες διερεύνησης των συνθηκών και ο Σύλλογος Διδασκόντων τα δέοντα παιδαγωγικά μέτρα.

Οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε είδους εκφοβισμό και βιαιοπραγία στο σχολείο. Αντιμετωπίζουμε τα μεμονωμένα περιστατικά και συνεχίζουμε τις ενέργειες για την ενίσχυση του ασφαλούς και υγιούς σχολικού περιβάλλοντος».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι από το απόγευμα θα βρεθεί στην περιοχή ομάδα ψυχολόγων για να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις λύσεις που θα πρέπει να δοθούν σε βάθος χρόνου για τις οποίες συνεργάζεται με την αρμόδια υφυπουργό.

Όπως είπε μια από τις λύσεις είναι ο θεσμός του «Δάσκαλου Εμπιστοσύνης» στον οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά για να ενημερώνουν για τέτοια περιστατικά προσθέτοντας ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα ενταχθούν και θεματικές σε συγκεκριμένα σχολεία προκειμένου τα παιδιά να εντρυφήσουν σε έννοιες όπως ο σεβασμός του ενός στον άλλο κ.α.

Send this to a friend