Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πρωτοφανές περιστατικό σε Γυμνάσιο: Έκαναν κατάληψη για να διώξουν συμμαθητή τους

Μαθητές στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς έκαναν κατάληψη με αίτημα να απομακρυνθεί 12χρονος συμμαθητής τους.

Μαθητές στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς έκαναν κατάληψη με αίτημα να απομακρυνθεί 12χρονος συμμαθητής τους.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, ο 12χρονος έχει σύνδρομο εκ γενετής και αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες, με αποτέλεσμα η ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον είναι δύσκολη.

Σύμφωνα με τους συμμαθητές του,   ο 12χρονος αποτελεί κίνδυνο τόσο για μαθητές όσο και για καθηγητές, καθώς όπως καταγγέλλουν έχει ασκήσει βία σε συμμαθητές του και έχει καταστρέψει δημόσια περιουσία. Mάλιστα, αναφέρουν ότι έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά παιδιά.

«Έβαλαν χαρτί στην καγκελόπορτα που τον κατονόμαζαν»

Ο πατέρας του 12χρονου κάνει λόγο για «πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας». Συγκεκριμένα ανέφερε στην εφημερίδα «Μακεδονία»: «Ανήρτησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου ανακοίνωση που κατονόμαζαν τον μαθητή και ανέφεραν βαριές συκοφαντίες ως αιτίες της απαγόρευσης παραμονής του στο σχολείο. Το χαρτί βρισκόταν κρεμασμένο τουλάχιστον έως τις 11:00 και η διεύθυνση του σχολείου δεν προέβη σε καμία κίνηση αποκατάστασης της τάξης και προφύλαξης διασυρμού ενός παιδιού. Είναι θλιβερή και άθλια η κατάσταση που βιώνουμε. Το έχουν τρελάνει το παιδί μου. Φοβάμαι τα χειρότερα», είπε  και που διαμηνύει ότι θα καταγγείλει το περιστατικό στο υπουργείο Παιδείας και στις αρμόδιες Αρχές.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης ζήτησε άμεσα να διενεργηθεί έρευνα και να κατέβει το χαρτί, από την καγκελόπορτα του σχολείου.

«Είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν μαθητές ή γονείς, τέτοιες αναρτήσεις εις βάρος παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ή άλλα προβλήματα», τόνισε ο κ. Ανανιάδης στο thestival.

Send this to a friend