Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Χρυσή Αυγή: Ο Στέφανος Χίος πήρε συνέντευξη στον Χρήστο Παππά την ώρα που τον αναζητά η Αστυνομία

ΕΛΛΑΔΑ

Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης: «Συμφωνώ με την κατάργηση του ασύλου -Δεν έχει νόημα να το συζητάμε το 2020»

«Είμαι απολύτως σύμφωνος με το θέμα κατάργησης του ασύλου», δήλωσε το μέλος της τριμελούς επιτροπής του προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων και Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας.

Kαι συμπλήρωσε o Οδυσσέας Ζώρας: «Δεν έχει νόημα το 2020 να συζητάμε θέματα ασύλου, όταν το άσυλο πρωτοεισήχθη στην ακαδημαϊκή κοινότητα γύρω στο 1.100».

«Υπάρχει η παραβατικότητα εγκληματικού χαρακτήρα και εκεί έχουμε συμφωνήσει όλοι ότι παρεμβαίνει ο εισαγγελέας και είναι και η ακαδημαϊκή παραβατικότητα. Εκεί, σε όλα τα πανεπιστήμια σχεδόν, υπάρχει μία ομάδα του 3% που θέλει για διάφορους λόγους, που ξεπερνούν και την πολιτική θέση, να επιβάλλει την άποψή της. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανέναν και παρεμποδίζει τους υπόλοιπους φοιτητές, οι οποίοι είναι αστέρια», πρόσθεσε.

Για την μεταφορά της έρευνας και της τεχνολογίας στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Ζώρας τόνισε ότι «είναι λίγο ρίσκο γιατί στα πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο, η έρευνα και τα πανεπιστήμια είναι συγκοινωνούντα δοχεία και είναι δύσκολο να τα διαχωρίσεις. Είναι ένα πείραμα το οποίο έχει ένα ρίσκο, θα το δούμε όμως… ».

Για τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ, ο κ. Ζώρας εκτίμησε ότι «το μεγαλύτερο μέρος των συγχωνεύσεων είναι καταστροφικές. Θα υπάρξουν τμήματα που θα μπουν τα παιδιά και δεν θα υπάρχουν ούτε προγράμματα σπουδών ούτε καθηγητές. Όταν αυτά στήνονται σε ένα βράδυ…»

«Δεν είναι εύκολο να κάνεις μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια αφήνοντας τα λύκεια όπως είναι. Η παιδεία είναι ενιαίο κομμάτι, αν θέλει κανείς να κάνει μία παρέμβαση, θα κάνει στο σύνολό του. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν μπορεί να μπαίνει στο τμήμα μαθηματικών μαθητής με 4 στα μαθηματικά γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι αυτός ο μαθητής δεν θα μπορεί να προχωρήσει», συμπλήρωσε ο κ. Ζώρας με αφορμή τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως ότι δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα των πανελληνίων.

Χρυσή Αυγή: Ο Στέφανος Χίος πήρε συνέντευξη στον Χρήστο Παππά την ώρα που τον αναζητά η Αστυνομία
Πέραμα: Αυτός είναι ο 25χρονος αστυνομικός που σκοτώθηκε από τον αδελφό του (ΦΩΤΟ)
Κορονοϊός: «Μαύρη Δευτέρα» – 715 κρούσματα, 7 νεκροί και 95 διασωληνωμένοι
Κορονοϊός: Μάσκα στο αυτοκίνητο και στις μοτοσυκλέτες – Τι ισχύει τελικά
Φούρνοι Βενέτη: Σοκ από το «λουκέτο» σε καταστήματα
Κορονοϊός: Νεαρή ασθενής περιγράφει τα συμπτώματα – «Σαν να σε κρατάνε κάτω από το νερό και παλεύεις να ανέβεις»