Αθήνα

7 oC

σποραδικές νεφώσεις

Πανικός στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας: Σκύλος επιτέθηκε σε 10χρονο ενώ έκανε ποδήλατο

Άγρια επίθεση δέχτηκε ένα παιδί από σκύλο, την ώρα που έπαιζε στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, με το θέαμα να σπέρνει το πανικό στους παριστάμενους. 

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 22:30 του περασμένου Σαββάτου όταν το παιδί έκανε ποδήλατο στην πλατεία όπου βρίσκονταν και συνομήλικοί του.

Οι γονείς του 10χρονου αλλά και όσοι βρισκόταν εκείνη την ώρα στην πλατεία, «πάγωσαν» βλέποντας το σκυλί να να επιτίθεται στο παιδί, σκίζοντάς του μάλιστα και το παντελόνι.

Ο 10χρονος διακομίσθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας προκειμένου να του παρασχεθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, ενώ στο σημείο έσπευσαν άντρες της Αστυνομίας και του Δήμου Πτολεμαΐδας προκειμένου να εντοπίσουν το αδέσποτο ζώο και να ελέγξουν τη συμπεριφορά του.

Οι γονείς των παιδιών που έγιναν μάρτυρες του συγκεκριμένου συμβάντος δήλωσαν στο kozanilife.gr:

«Είναι πλέον μάστιγα, κάνεις δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. Δεν μπορούμε ούτε να βγούμε με τα παιδιά μας. Ας αλλάξει επιτέλους ο νόμος που αφήνει τόσα περιθώρια στην εγκατάλειψη των ζώων. Φυσικά και τα ζώα δεν φταίνε. Ας ξεκινήσουμε από τη ρίζα του προβλήματος που είναι η εγκατάλειψη των ζώων από αυτούς που υποτίθεται τα αγαπούν. Λες και το ζώο είναι αξεσουάρ. Το πήραν, το βαρέθηκαν, το εγκαταλείπουν. Εμείς πάντως αλλιώς μεγαλώσαμε. Όταν παίρνεις ένα ζώο, θα πρέπει να είσαι υπεύθυνος και σίγουρος ότι μπορείς να του παρέχεις ότι χρειαστεί, όπως ένα ακόμα μέλος της οικογένειας. Διαφορετικά, μην το παίρνεις καθόλου».

Send this to a friend