• Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου
  • 20:19

Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Πυροβολισμοί στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ- Μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στη γειτονική χώρα

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα σύνορο Ελλάδας και ΠΓΔΜ, όταν ο στρατός της γείτονος εντόπισε και προσπάθησε να εμποδίσει ομάδα μεταναστών να περάσουν παράνομα στη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό, ένας από τους μετανάστες συνελήφθη, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού της ΠΓΔΜ. Η περιπολία εντόπισε τους μετανάστες να περνούν παράνομα στη γειτονική χώρα, σε περιφερειακό δρόμο στη Γευγελή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

«Η περιπολία προφορικά προειδοποίησε την ομάδα αρκετές φορές, αλλά τους αγνόησαν. Για αυτό, έριξαν προειδοποιητικές βολές στον αέρα, κάτι που έκανε την ομάδα να επιστρέψει στο ελληνικό έδαφος. Ενα άτομο, που σταμάτησε, συνελήφθη και παραδόθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών για τις περαιτέρω διαδικασίες», ανέφερε η ανακοίνωση, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ της ΠΓΔΜ.

Τα Σκόπια έχουν κλείσει τα σύνορα τους με την Ελλάδα για τους μετανάστες, ενώ περίπολοι του στρατού ελέγχουν κατά μήκος τα σύνορα, σε συνεργασία με τους συνοροφύλακες.

Send this to a friend