Αθήνα

8 oC

αραιές νεφώσεις

Ρένα Δούρου: Ελεύθερη μετά την απολογία της για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Ελεύθερη χωρίς όρους η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μετά την απολογία της, για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα.

Ελεύθερη χωρίς όρους η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μετά την απολογία της, για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα.

H Ρένα Δούρου υποστήριξε ότι οι δύο πραγματογνωμοσύνες, τις οποίες υπογράφουν οκτώ ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης (τη μία) και τρεις μηχανικοί, οι οποίοι ορίστηκαν από το τεχνικό Επιμελητήριο (τη δεύτερη) δεν επιρρίπτουν καμία ευθύνη στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ούτε στην ίδια την Περιφερειάρχη.

Αναφερόμενη στις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2017 η κα Δούρου επικαλέστηκε τη σφοδρότητα του φαινομένου, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες συμβαίνει μία φορά στα 200 χρόνια.

Όπως είπε στην συνέχεια, «ήταν εκείνη που προσέφυγε πρώτη, το ίδιο βράδυ της τραγωδίας, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταθέτοντας αναφορά με την οποία ζητούσε τη διερεύνηση των αιτιών της καταστροφής, τονίζοντας ότι “πρέπει να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας”». Επέρριψε, ακόμη, ευθύνες στον τέως περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό.

Τέλος, φέρεται να είπε πως κατά τη διάρκεια της θητείας της μπήκαν για πρώτη φορά, οι βάσεις σοβαρής αντιπλημμυρικής θωράκισης, τονίζοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, με ίδιους ή ευρωπαϊκούς πόρους, 163 αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού περίπου μισού δισ. ευρώ την ώρα που η προηγούμενη Διοίκηση, το 2014, είχε 57 αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Send this to a friend