Αθήνα

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λευτέρης Γκιωνάκης: «Έφτασα στο σημείο να πίνω τρία γραμμάρια κοκαΐνη τη μέρα – Είμαι ένα χρόνο καθαρός»

ΕΛΛΑΔΑ

Ριχάρδος: Την απαλλαγή του για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού πρότεινε ο εισαγγελέας

Να απαλλαχθούν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση εξαγωγών χρυσού στην Τουρκία, που έχει ως κεντρικό πρόσωπο τον γνωστό ενεχυροδανειστή Ριχάρδο, πρότεινε ο εισαγγελέας. 

Με την εισήγηση του ο κ. Πιέρρος ζητά την πλήρη απαλλαγή του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και των 62 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των εξαγωγών χρυσού, για την οποία τον περασμένο Δεκέμβριο σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού, που κατατέθηκε σήμερα στο δικαστικό συμβούλιο, στηρίζεται στην τελωνειακή νομοθεσία βάσει της οποίας δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία. Το συγκεκριμένο καθεστώς έχει επιβεβαιώσει με έγγραφο της προς τις δικαστικές αρχές και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και έτσι η εισαγγελική πρόταση στηρίζεται στην νομική αρχή ότι εφόσον το αδίκημα της λαθρεμπορίας, που είναι είναι το βασικό στην δικογραφία που σχηματίστηκε, δεν υφίσταται, επομένως συμπαρασύρονται και τα δύο συνδεόμενα με αυτό κακουργήματα δηλαδή αυτά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Για την υπόθεση, που από πολλούς νομικούς είχε χαρακτηριστεί άστοχη, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι ο Ριχάρδος Μυλωνάς και 7 συγκατηγορούμενοι του οι οποίοι παρέμειναν κρατούμενοι περίπου 15 ημέρες. Για την υπόθεση θα αποφανθεί τους αμέσως επόμενους μήνες το δικαστικό Συμβούλιο.

61.270 ευρώ σε μια μέρα στη μνήμη του Καραϊβάζ για το Χαμόγελο του Παιδιού – Όλα όσα είπε η Ζήνα Κουτσελίνη
Παγώνη: «Θα κάνουμε Ανάσταση έξω από τις εκκλησίες – Θα παραμείνει η μάσκα το καλοκαίρι»
Τραγωδία στη Γαύδο: «Αποκλείεται η κοπέλα να έζησε πάνω από 2 ώρες μετά το συμβάν» λέει ο ιατροδικαστής
Επίθεση στην Κυψέλη: 4 μηνών έγκυος η γυναίκα που δέχθηκε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο
Δολοφονία Καραϊβάζ: Το ύποπτο ζευγάρι, το σκούτερ – «φάντασμα» και η έρευνα στις φυλακές
«Δεν γνώριζα αν είχε απειληθεί» – Τι είπε στην πρώτη της κατάθεση η συζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ (vid)