• Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου
  • 15:48

Αθήνα

9 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Σάλος στα Χανιά: Απέλυσαν έγκυο υπάλληλο και το δικαστήριο τους δικαίωσε!

Πρωτόγνωρη είναι η δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων που αθωώνει τους υπευθύνους οίκου ευγηρίας που απέλυσαν μία νεαρή έγκυο γυναίκα. 

Η επιχείρηση αποφάσισε να την απολύσει με την 26χρονη έγκυο γυναίκα να προσφεύγει στην δικαιοσύνη. Για το θέμα έχει ενημερωθεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Χανίων που τάσσεται στο πλευρό της 26χρονης.

«Δυστυχώς αυτό που συμβαίνει δεν μας προκαλεί εντύπωση γιατί μετά την πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλέον ανοίγει ο δρόμος για τις απολύσεις εγκύων. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε τέτοιες ενέργειες», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Σωματείου, Φώτης Ρηγανάκος ενώ παράλληλα τόνισε πως η διοίκηση του σωματείου θα επισκεφτεί τον πρόεδρο των Πρωτοδικών Χανίων για το συγκεκριμένο θέμα.

«Εμείς έχουμε κανονίσει να πάμε στον πρόεδρο Πρωτοδικών Χανίων προκειμένου να θέσουμε το ζήτημα στην σωστή του βάση και σε αυτή μας την προσπάθεια ζητάμε την στήριξη απ’ όλους τους εργατικούς φορείς, και όχι μόνο», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Ρηγανάκος.

Το θέμα ήρθε στο «φως» μετά από ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Χανίων.

Στην ανακοίνωση του μεταξύ άλλων καλεί «τις συνδικαλιστικές οργανώσεις άμεσα να καταγγείλουν την απαράδεκτη αυτή εξέλιξη. Να παρθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των νέων εργαζομένων και μαζικά να απαιτήσουμε την προστασία των εγκύων, των νέων μητέρων. Καμία απόλυση εγκύου, με καμία δικαιολόγηση.»

Παράλληλα απαιτεί την ανάκληση της απόφασης για την απόλυση της εργαζόμενης της επιχείρησης.

Send this to a friend