• Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου
  • 13:26

Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Σάλος στη Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος παρενοχλούσε μητέρα μαθητή- Την έπαιρνε τηλέφωνο για να την βρίσει και να της μιλήσει χυδαία!

Δάσκαλος που ήταν και υποδιευθυντής σε σχολείο, φέρεται να άντλησε από τα αρχεία του, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου μητέρας μαθητή, και στην συνέχεια την παρενοχλούσε τηλεφωνικά.

Δάσκαλος που ήταν και υποδιευθυντής σε σχολείο, φέρεται να άντλησε από τα αρχεία του, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου μητέρας μαθητή, και στην συνέχεια την παρενοχλούσε τηλεφωνικά.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε πριν από λίγα χρόνια στη Θεσσαλονίκη και οδηγήθηκε στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της πόλης, όπου ο εκπαιδευτικός καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών με τριετή αναστολή, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο ίδιος κατέστη κατηγορούμενος ύστερα από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και αυτεπάγγελτη έρευνα της εισαγγελικής Αρχής για παραβίαση απορρήτου. «Επεξεργάστηκε και εκμεταλλεύτηκε κατά τρόπο αθέμιτο και μη νόμιμο δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που εντάσσονται σε σχετικό αρχείο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθ' υπέρβαση του σκοπού για τον οποίο αυτά συλλέχθηκαν» αναφέρει το κατηγορητήριο το οποίο τον παρέπεμψε σε δίκη.

Στο ίδιο κατηγορητήριο γίνεται αναφορά για διαρκείς κλήσεις στη γυναίκα, με απόκρυψη τηλεφωνικού αριθμού και μοναδικό σκοπό να τη βρίζει και να της μιλάει χυδαία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο σε μία μέρα έγιναν 24 κλήσεις σε διάστημα μόλις τριών ωρών.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε ότι πήρε τον αριθμό τηλεφώνου από τον κατάλογο που διατηρεί το σχολείο με τα στοιχεία επικοινωνίας των γονιών, παραδέχθηκε ότι τηλεφώνησε μια μέρα στη μητέρα, διότι εκείνη είχε κάνει αρνητικά σχόλια για τη δουλειά του στο σχολείο, ενώ εμφανίστηκε μετανιωμένος.

Send this to a friend