• Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου
  • 12:05

Αθήνα

29 oC

αίθριος καιρός

Σαμοθράκη: Η ταλαιπωρία συνεχίζεται - Εκατοντάδες τουρίστες καθηλωμένοι στο λιμάνι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τέλος δεν έχει η ταλαιπωρία των επιβατών στο νησί της Σαμοθράκης καθώς η εταιρεία που έχει στην κατοχή της το πλοίο AZORES EXPRESS ,HELLENIC MED LINES ανακοίνωσε την οριστική αποδρομολόγηση του πλοίου λόγω… ελλιπούς εγκατάστασης του λιμανιού της Καμαριώτισσας .

Τέλος δεν έχει η ταλαιπωρία των επιβατών στο νησί της Σαμοθράκης καθώς η εταιρεία που έχει στην κατοχή της το πλοίο AZORES EXPRESS ,HELLENIC MED LINES ανακοίνωσε την οριστική αποδρομολόγηση του πλοίου λόγω… ελλιπούς εγκατάστασης του λιμανιού της Καμαριώτισσας .

Η εταιρεία του πλοίου  ζήτησε την αποδρομολόγηση του μέχρι τέλος Αυγούστου επειδή οι λιμενικές εγκαταστάσεις είναι ελλιπείς και καθιστούν αδύνατη την πρόσδεση του πλοίου, ως εκ τούτου οι φορείς του νησιού, προκειμένου να βοηθήσουν, βάζουν τους επισκέπτες σε δωμάτια, σε αίθουσες του δήμου, καθώς και στο κάμπινγκ που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι.

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ελλιπών λιμενικών εγκαταστάσεων στο λιμάνι της Σαμοθράκης,σε σχέση με το ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ,είναι αδύνατη η προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι του νησιού . Ως εκ τούτου ζητάμε την ακύρωση των εγκριθέντων δρομολογίων μέχρι και τις 31/8» είπε με την ανακοίνωσή της η εταιρία.

Εκατοντάδες επισκέπτες είναι αγανακτισμένοι, αφού μετά από την βλάβη του πρώτου πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη τώρα και το νέο πλοίο που μπήκε στην γραμμή δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον κόσμο.

Την Τρίτη 6 Αυγούστου, όταν το πλοίο «ΣΑΟΣ ΙΙ», που εκτελούσε τα δρομολόγια της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του και η εταιρία αποφάσισε να το σταματήσει για επισκευή.

Έτσι από τις 6 Αυγουστου το νησί μπήκε σε μια περιπέτεια καθώς το πλοίο «Ζέφυρος» ήταν μόνο επιβατηγό και τα αυτοκίνητα είχαν εγκλωβιστεί στο λιμάνι της Σαμοθράκης. Στην συνέχεια βρέθηκε μια λύση με το πλοίο «ANAX» το οποίο εκτέλεσε δρομολόγια δύο ημερών από τις 9 Αυγούστου έως τις 10 Αυγούστου καθώς μετά αποφασίστηκε να έρθει «AZORES EXPRESS» το οποίο είναι μεγαλύτερο και θα εξυπηρετούσε τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού όλο τον μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο «AZORES EXPRESS» ήταν να ξεκινήσει το πρώτο του δρομολόγιο χθες στις 9:20 όμως λόγο δυσμενών καιρικών συνθηκων δεν τα κατάφερε και περιμένε να ξεκινήσει σήμερα, όμως το πλοίο σήμερα, σύμφωνα με την Κεντρική Λιμενική Υπηρεσία παρουσίασε μηχανική βλάβη και τα δρομολόγια του ακυρώθηκαν ενώ στο λιμάνι του νησιού της Σαμοθράκης επικρατεί πανικός και αγανάκτηση μιας και υπάρχουν εκατοντάδες εγκλωβισμένοι με τα αυτοκίνητα τους.

Πλέον μετά και την ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας του AZORES EXPRESS για την αδυναμία του πλοίου να προσεγγίσει το λιμάνι της Καμαριώτισσας οι φορείς του νησιού, η εταιρεία και το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να αναζητήσουν στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου ένα άλλο διαθέσιμο πλοίο που θα μπορεί να εξυπηρετήσει τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους κατοίκους.

Send this to a friend