Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Σαβούρες, ελεεινοί και τρισάθλιοι»: Χυδαία επίθεση Κασιδιάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων- Ποιοι πρότειναν το ψήφισμα καταδίκης

Επίθεση με χυδαίες εκφράσεις το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων από τον Ηλία Κασιδιάρη κατά τη σημερινή συνεδρίαση και τη συζήτηση για την έκδοση ψηφίσματος που αφορά στην εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Επίθεση με χυδαίες εκφράσεις το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων από τον Ηλία Κασιδιάρη κατά τη σημερινή συνεδρίαση και τη συζήτηση για την έκδοση ψηφίσματος που αφορά στην εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα», στράφηκε κατά των παρατάξεων που στηρίζουν το ψήφισμα λέγοντάς τους: «Βγάλετε τον σκασμό ξεφτιλισμένοι. Σαβούρες, ελεεινοί και τρισάθλιοι», ενώ απείλησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη για όσους υπογράψουν το ψήφισμα.

Το ψήφισμα προτάθηκε από τις παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη (Νάσος Ηλιόπουλος), Αθήνα Είσαι Εσύ (Παύλος Γερουλάνος), Λαϊκή Συσπείρωση (Νίκος Σοφιανός), Ανταρσυα (Πέτρος Κωνσταντίνου) και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή (Ντίνα Ρέππα).

Στο κείμενο προσχώρησε η παράταξη της πλειοψηφίας του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη αφού ζήτησε να φύγουν οι χαρακτηρισμοί κατά της απαλλακτικής Εισαγγελικής Πρότασης. Προηγουμένως είχαν πει ότι θα καταψηφίσουν οι Γιώργος Βουλγαράκης και Βασίλης Καπερνάρος επικαλούμενοι παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και έχει τίτλο «στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής», τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η δίκη αυτή αφορά μια εγκληματική οργάνωση. Η απόφαση της δίκης θα αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων. Έχουμε το χρέος και τη δύναμη να τα προασπιστούμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή».

Την ίδια ώρα, στο ψήφισμα χαρακτηρίζεται «πρόκληση», η εισαγγελική πρόταση που προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων. «Αν υιοθετηθεί» επισημαίνεται στο ψήφισμα, «θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδων, εξοπλισμένων με μια χρηματοδότηση 8 εκατομμυρίων ευρώ». Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, τονίζεται στο ψήφισμα, απαιτεί από το δικαστήριο «να προχωρήσει στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί . Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα αλλά όλης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αριστερών, δημοκρατικών πολιτών, συνδικαλιστών κ.ά.».

Στο χυδαίο ξέσπασμα Κασιδιάρη, απάντησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, λέγοντας: «Τιμή μου και νομίζω τιμή όλων μας, να στραφεί εναντίον μας νομικά η Χρυσή Αυγή για ένα τέτοιο ψήφισμα».

Send this to a friend