Αθήνα

10 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κρίσιμες ώρες για τη Νανά Παλαιτσάκη: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση- Η τελευταία της ανάρτηση για τον εμβολιασμό

ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών-Μικρή η προσέλευση

Από τους 20.990 Αθηναίους δικηγόρους μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής προσήλθαν και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα περίπου 900 δικηγόροι.

Εξαιρετικά μικρή είναι η προσέλευση του δικηγορικού κόσμου της Αθήνας στο β’ γύρο των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με τις κάλπες, ωστόσο, να έχουν ανοίξει από τις 7 π.μ. για την ανάδειξη νέου προέδρου για την επόμενη τετραετία.

Στη μονομαχία του β’ γύρου συμμετέχουν: ο Δημήτρης Βερβεσος ο οποίος στον πρώτο γύρο έλαβε ποσοστό 25,75% (2.785 σταυρούς) και του Δημήτρη Αναστασόπουλου ο οποίος έλαβε ποσοστό 17,42% (1.884 σταυρούς).

Από τους 20.990 Αθηναίους δικηγόρους μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής προσήλθαν και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα περίπου 900 δικηγόροι. Αύριο, αναμένεται το κύριο κύμα της προσέλευσης και ειδικά μετά το κλείσιμο των δικαστηρίων.

Να σημειωθεί ότι συνήθως στον β΄ γύρο των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (σήμερα και αύριο) η αποχή είναι μεγαλύτερη από αυτή του α΄ γύρου. Στον α΄ γύρο την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα, το ποσοστό αποχής ανήλθε στο 44,58%.

Πάντως, οι δικηγόροι της Πρωτεύουσας κάνουν λόγο για ντέρμπι μεταξύ των κ.κ. Βερβεσού και Αναστασόπουλου κάτι που θα φανεί εξάλλου, αύριο το βράδυ αφού κλείσουν οι κάλπες.

Το ενδιαφέρον των εκλογών στον πρώτο επιστημονικό Σύλλογος της χώρας είναι ότι σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Βερβεσός θα κρεμάσει την συνδικαλιστική τσάντα, αφού θα παραμείνει εκτός του Διοικητικού Συμβούλιου του Δικηγορικού Συλλόγου, καθώς κατήλθε στις εκλογές ως υποψήφιος πρόεδρος, χωρίς να είναι επικεφαλής συνδυασμού.
Και αυτό ανεξάρτητα εάν ο συνδυασμός «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» που συμμετείχε στις εκλογές χωρίς υποψήφιο πρόεδρο αποτελεί την δεξαμενή των συμβούλων που θα τον στηρίξουν στην περίπτωση της εκλογής του.

Αντίθετα, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Αναστασόπουλος, μετακυλά σε θέση συμβούλου και ο τελευταίος σε ψήφους εκ των 4 συμβούλων του,
που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Βενιαμίν Μπάτης, μένει εκτός Διοικητικού Συμβουλίου.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και ο χάρτης των συμβούλων που εξελέγησαν από τον α΄ γύρο, καθώς δίνει μια πρώτη εικόνα των συσχετισμών των δυνάμεων και προς ποία κατεύθυνση θα κινηθεί το δικηγορικό σώμα όταν φτάσει στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του.

Οι δύο πόλοι, ο ένας από το χώρο της ΝΔ και ο άλλος από το λεγόμενο ευρύτερο προοδευτικό χώρο (ΣΥΡΙΖΑ, παλαιό ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, κ.λπ.) είναι περίπου ισοβαρής και δεν οδηγούν σε ασφαλές συμπέρασμα για το που θα οδηγηθεί το δικηγορικό σώμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ είναι ανδροκρατούμενο. Η μόνη γυναίκα μεταξύ 24 ανδρών είναι Μαρινέττα Γούναρη-Χατζησαράντου.
Κατά τον α΄ γύρο των εκλογών ο αριθμός των 24 συμβούλων (μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου) που εξελέγησαν κατά συνδυασμό (ανεξάρτητα εάν υπήρχε επικεφαλής ή όχι του συνδυασμού και ανεξάρτητα εάν ο επικεφαλής έλαβε το εκλογικό μέτρο για να εκλεγεί) έχει ως εξής:
Αναστασόπουλος Δημήτρης: 4
Ενιαίο Ψηφοδέλτιο (από το χώρο του Δ. Βερβεσού): 4
Πυξίδα: 3
Περάκης Παναγιώτης: 3
Κωτσής Φώτης: 2
Σοφός Θεμιστοκλής: 2
Κουντούρη Χριστίνα: 2
Βρεττός Άγγελος: 1
Εναλλακτική Παρέμβαση: 1
Δαμασκόπουλος: 1
Βραχιώτης Βασίλης: 1

Σήμερα οι κάλπες στον ΔΣΑ θα κλείσουν στις 7μ.μ. εάν δεν υπάρξει παράταση λόγω μεγάλης προσέλευσης.

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι πρώτες εικόνες των δύο εκτελεστών του – Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο
«Ραγίζει καρδιές» η αδερφή του Γ. Καραϊβάζ: «Ποιοι ήταν αυτοί που σου στέρησαν τη ζωή;»
Γιώργος Καραϊβάζ: Θρήνος στο τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο (ΒΙΝΤΕΟ)
Λαμία: Πέθανε ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος
Μακρινίτσα: «Γιατί να ζητήσω συγγνώμη;» είπε στον ανακριτή ο 31χρονος δολοφόνος
Κορονοϊός – Κικίλιας: Τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν οι 40άρηδες- Θα επανεξετάσουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό