• Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου
  • 04:57

Αθήνα

6 oC

σποραδικές νεφώσεις

Σφακιά: Με μόλις έναν καθηγητή άνοιξε το Γενικό Λύκειο- «Κραυγή» από τους μαθητές

Μόλις έναν καθηγητή έχει το Γενικό Λύκειο της Χώρας Σφακίων, με τους γονείς και τα παιδιά να καταγγέλλουν ότι το σχολείο τους είναι ξεχασμένο.

Μόλις έναν καθηγητή έχει το Γενικό Λύκειο της Χώρας Σφακίων, με τους γονείς και τα παιδιά να καταγγέλλουν ότι το σχολείο τους είναι ξεχασμένο.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, ο φιλόλογος μοιράζει όσο μπορεί τις ώρες που βρίσκεται στο σχολείο στις τάξεις, όμως οι μαθητές των άλλων κατευθύνσεων είναι αναγκασμένοι να στηρίζονται στο Δημοτικό ή σε ιδιωτικά φροντιστήρια για το διάβασμά τους, ενώ άλλα έχουν αλλάξει και σχολείο.

Μαθητές του Λυκείου πήραν την πρωτοβουλία να κοινοποιήσουν τα παράπονά τους, σε μία προσπάθεια να ενδιαφερθεί κάποιος για το πρόβλημά τους, ώστε να αποκτήσουν ξανά ευκαιρία στην μάθηση και την εκπαίδευση.

Αναλυτικά:

«Εμείς, οι μαθητές του Λυκείου Χώρας Σφακίων, με λύπη διαπιστώνουμε ότι το σχολείο μας την φετινή χρονιά αντιμετωπίζει μεγάλες δυσλειτουργίες. Γενικότερα, το σχολείο κάθε χρονιά αργεί να στελεχωθεί από εκπαιδευτικό προσωπικό. Για αυτόν τον λόγο είναι συχνή η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος των παιδιών.

Ωστόσο, το πρόβλημα αυτήν την χρονιά έχει επεκταθεί. Το σχολείο δυσλειτουργεί, καθώς υπάρχει μόνο ένας καθηγητής, ο οποίος αναγκαστικά διδάσκει μόνο μια ώρα σε κάθε τάξη.

Έτσι, οι κατευθύνσεις της Β’ και Γ’ λυκείου δεν καλύπτονται επαρκώς. Συνεπώς, το σχολείο στηρίζεται αποκλειστικά στο Δημοτικό Φροντιστήριο του Δήμου.

Η λύση βέβαια, δεν είναι η κατάληψη, που οι μαθητές προηγούμενων χρόνων έκαναν, καθώς δεν φέρνει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η δευτεροβάθμια αδιαφορεί για τα προβλήματα και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χάνουμε και την μια ώρα μαθήματος.

Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να είμαστε απομακρυσμένη περιοχή και να μην έχουμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που έχουν άλλοι νέοι στην ηλικία μας, όμως έχουμε όνειρα και δικαίωμα σε μια σωστή παρεχόμενη μόρφωση, που θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε ως άνθρωποι, αλλά και σαν κοινωνία.

Θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι δεν είμαστε παιδιά κατώτερου θεού και ότι όλοι έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες αν θέλουμε να μιλάμε για δημόσιο σχολείο. Πιστεύουμε, ότι με αυτό το άρθρο θα ευαισθητοποιηθούν οι φορείς και οι αρμόδιες εκπαιδευτικές υπηρεσίες προς την κατεύθυνση αυτή και θα ληφθεί υπόψιν το αίτημά μας για την κάλυψη των λειτουργικών ωρών.»

Send this to a friend