Αθήνα

13 oC

αίθριος καιρός

Σφακιανάκης: Έχουμε καλύτερους χάκερς από τους Τούρκους... Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα

Τον πρόσφατο πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων χάκερς, σχολίασε ο Μανώλης Σφακιανάκης, τονίζοντας ότι «έχουμε από τα καλύτερα τάγματα πολέμου στο Διαδίκτυο».

Τον πρόσφατο πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων χάκερς, σχολίασε ο Μανώλης Σφακιανάκης, τονίζοντας ότι «έχουμε από τα καλύτερα τάγματα πολέμου στο Διαδίκτυο».

Ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας και πρόεδρος του CSI Institute, χαρακτήρισε ως… «γελοιότητες» τις πρόσφατες επιθέσεις από τούρκους χάκερς, επισημαίνοντας ότι δεν έκαναν καμία απολύτως ζημιά στις ελληνικές υπηρεσίες.

«Ήταν μία κίνηση εντυπωσιασμού και μόνο. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τους τούρκους χάκερς, είμαστε πολύ ανώτεροι, πολύ καλύτεροι και σε μυαλό και σε επίπεδο και σε γνώσεις και τα χτυπήματα, ανά τον κόσμο, των ελλήνων χάκερς δείχνουν πόσο πολύ ετοιμοπόλεμοι είμαστε. Και πάνω απ’ όλα, έχουμε την καλύτερη Υπρηεσία, το καλύτερο τάγμα πολέμου στο ΓΕΕΘΑ, που υπερασπίζεται τα διαδικτυακά μας σύνορα…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης.

Παράλληλα, ο κ. Σφακιανάκης κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες της Κρήτης και οι επιχειρήσεις τους βασίζονται άμεσα ή έμμεσα στις νέες τεχνολογίες, να «θωρακιστούν» όσο το δυνατόν καλύτερα, επενδύοντας «ελάχιστα χρήματα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για την κυβερνοασφάλειά τους, καθώς «το 2020 είναι η χρονιά των εισβολέων», του κακόβουλου λογισμικού στο Διαδίκτυο.

Ο κ. Σφακιανάκης ήταν βασικός εισηγητής στην τρίτη διαδραστική ημερίδα με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο», που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου, και συνδιοργανώθηκε από την ΑΝΕΚ LINES και το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute), στο συνεδριακό κέντρο της ναυτιλιακής εταιρείας, στα Χανιά.

Πηγή HaniaNews

Send this to a friend