Αθήνα

10 oC

αίθριος καιρός

«Πρώτη φορά αναγκάζεται παιδί να γράψει ονόματα για bullying»: Ο Μ. Σφακιανάκης για την αυτοκτονία του 15χρονου

Ένα σημαντικό στοιχείο "φώτισε" ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας Μανώλης Σφακιανάκης, αναφορικά με την αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη, που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, επαναφέροντας τις συζητήσεις για την αγριότητα του bullying. 

«Για να φτάσει το παιδί να γράψει γράμμα και να πει και ονόματα, είναι κάτι συγκλονιστικό. Στην πορεία μου εγώ το συναντώ πρώτη φορά. Να αναγκαστεί κάποιος να γράψει γράμμα. Καταλαβαίνετε τον ψυχικό πόνο του παιδιού αυτού και σε τί κατάσταση το είχαν φέρει. Στο απροχώρητο. Και το σημαντικό είναι, με βάση δικές μου πληροφορίες, ότι το παιδί αυτό δεν έδειχνε ότι υφίστατο bullying. Δηλαδή, δεν μπορούσαν οι γονείς του να διαπιστώσουν ότι αυτό το παιδάκι περνάει κάτι. Έσκασε ξαφνικά. Τα έπαιρνε μέσα του και το Σάββατο το βράδυ, μετά από ένα πάρτυ, έκανε αυτό το απονενοημένο βήμα…Αυτό που περνούσε θα φανεί σύντομα, γιατί τα κοινωνικά δίκτυα άμεσα θα συνεισφέρουν στην αστυνομική έρευνα, η οποία θα γίνει με άρση απορρήτου επικοινωνιών, διότι διερευνούμε συμμετοχή σε ανθρωποκτονία αυτή τη στιγμή», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «δεν είναι αυτοκτονία, είναι αnθρωποκτονία να σπρώχνεις έναν άνθρωπο στο θάνατο», ενώ σημειώνει ότι «θα ερευνηθούν τα μηνύματα του παιδιού παράλληλα και τα social media και τα email του – και στο κινητό του τηλέφωνο – και στη συνέχεια εφόσον βρεθούν ευθύνες σε μικρά παιδιά που ώθησαν στο θάνατο το νεαρό, τότε θα ερευνηθεί και παραμέληση ανηλίκου” για τους γονείς τους».

Send this to a friend