Αθήνα

31 oC

ελαφρές νεφώσεις

Drone κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από την καταστροφική φωτιά στο Πολεμικό Μουσείο Χανίων

Εικόνες που κόβουν την ανάσα και θυμίζουν ταινία καταστροφής παρουσιάζονται σε βίντεο που κατέγραψε drone από την μεγάλη φωτιά στο Πολεμικό Μουσείο Χανίων.

Πολύ δύσκολη είναι η μέρα που ξημέρωσε για τα Χανιά και ολόκληρη την Κρήτη, αφού αρχές και κάτοικοι βρέθηκαν μπροστά στο καμμένο κουφάρι του Πολεμικού Μουσείου που φυλούσε τα τεκμήρια των απελευθερωτικών αγώνων της Κρήτης.

Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε το μέγεθος της εκτιμώμενης -από εχθές- καταστροφής. Το ιστορικό κτήριο του μουσείου, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά και τα μόνα που έχουν μείνει είναι τα κουφάρια που στέκουν όρθια.

Ανθρώπινο χέρι πίσω από την καταστροφή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της πυροσβεστικής για να βρουν τα αίτια της φωτιάς ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα ανθρώπινου παράγοντα.

Το κτήριο του Πολεμικού Μουσείου – αν και για τους υπεύθυνους θεωρούνταν σφραγισμένο – χρησιμοποιούνταν από διάφορους ως κατάλυμα.

Μάλιστα, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε μία προσαγωγή ενός ατόμου που έμενε στο κτήριο ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό αν ευθύνεται για την φωτιά.

Send this to a friend