Αθήνα

16 oC

αίθριος καιρός

Σήμερα η απάντηση του ιατροδικαστή για τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί τι ήταν αυτό που οδήγησε στον θάνατο τον ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ζακ Κωστόπουλο, που έπεσε νεκρός στην οδό Γλάδστωνος μετά από περιστατικό σε κοσμηματοπωλείο της περιοχής.

Η δικηγόρος της οικογένειάς του σε σημερινές της δηλώσεις τονίζει πως πρόκειται για δολοφονία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” η δικηγόρος Α. Παπαρούσου μιλάει για “έναν άνθρωπο παγιδευμένο που εμποδίστηκε με βία να διαφύγει και αυτό οδήγησε στον θάνατό του”. Η δικηγόρος μιλάει για καθαρή δολοφονία, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν είναι ορθές οι κατηγορίες, δεν είναι βαριά σκοπούμενη και επικίνδυνη βλάβη, αλλά ανθρωποκτονία.

Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη Χ. Αναγνωστόπουλος λέει ότι όντος έχει εντοπιστεί στον χώρο ένα μαχαίρι, αναφέρεται μάλιστα σε μαρτυρίες περιοίκων πως η ταμειακή μηχανή του καταστήματος ήταν σπασμένη και πως κοσμήματα είχαν πέσει στο πάτωμα. Αναφέρει μάλιστα πως εάν είχε μπει στον χώρο του καταστήματος για να προστατευτεί, όπως έχει αναφερθεί, θα έπρεπε να περιμένει την αστυνομία και όχι να αντιδράσει με τον τρόπο αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη αναφέρει ότι ο πελάτης του είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα κλοπής και αντέδρασε τον τον τρόπο αυτό καθώς ο 34χρονος ενώ είχε κληθεί η αστυνομία επιχειρούσε να διαφύγει κρατώντας αιχμηρό αντικείμενο.

Οι αστυνομικοί με βάση το βίντεο-σοκ από το περιστατικό αναζητούν το δεύτερο άτομο που φαίνεται να χτυπάει, μαζί με τον κοσμηματοπώλη τον 34χρονο την ώρα που επιχειρεί να βγει από το κατάστημα σπάζοντας τη τζαμαρία.

Send this to a friend