Αθήνα

25 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Θύμιος Μπουγάς: «Ήταν λάθος και ανοησία μου. Θέλω να βρεθεί»-Η μαρτυρία του 20χρονου που πετούσε τα βεγγαλικά

ΕΛΛΑΔΑ

Συμφωνία συνεργασίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA

Τη στενή συνεργασία του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA εγκαινιάζει η υπογραφή διμερούς συμφωνίας από τους δύο επικεφαλής τους, Αιμίλιο Περδικάρη και Στέφανο ντε Αλεσσάντρι.

Η συμφωνία υπεγράφη σήμερα στο Σεράγεβο, στο περιθώριο του Εαρινού Συνεδρίου και της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Ειδησεογραφικών Πρακτορείων (ΕΑΝΑ) και σε πρώτη φάση προβλέπει την ανταλλαγή ειδήσεων μεταξύ ΑΠΕ-ΜΠΕ και ANSA σε καθημερινή βάση.


Στο μέλλον, σχεδιάζεται η διεύρυνσή της σε διάφορα επίπεδα (π.χ. παροχή τεχνογνωσίας, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά project), ενώ παράλληλα αντικατοπτρίζει τις παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας – Ιταλίας και την πολυσχιδή συνεργασία των δύο χωρών.

«Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι στόχος του ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι να μεγαλώσει και το πέρασμά του στη νέα, ψηφιακή εποχή προϋποθέτει εξωστρέφεια και ενίσχυση των συνεργασιών του με άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η συμφωνία με το ANSA έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, καθώς το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να αναβαθμίζεται έτσι το περιεχόμενο και η αξιοπιστία του ΑΠΕ-ΜΠΕ και ταυτόχρονα το αποτύπωμά του στο εξωτερικό», δήλωσε μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Αιμίλιος Περδικάρης.

Παράλληλα, προσέθεσε ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα θ’ ακολουθήσουν αντίστοιχες συνεργασίες και με άλλα ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων, οι οποίες δεν θα περιορίζονται μόνο στο πεδίο της ανταλλαγής ειδησεογραφικού περιεχομένου.

Θα επεκτείνονται σ’ αυτά της τεχνογνωσίας, της τεχνολογίας ή ακόμη και της διαρκούς κατάρτισης και επιμόρφωσης των εργαζομένων, αφού θέλουμε, πέραν του ψηφιακού μετασχηματισμού, να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό και το πνευματικό κεφάλαιο του ΑΠΕ-ΜΠΕ».

Από την πλευρά του, ο κ. Nτε Αλεσσάντρι δήλωσε ότι «η συμφωνία μεταξύ ANSA και ΑΠΕ-ΜΠΕ και η εγγύηση της αμοιβαίας διαθεσιμότητας έγκυρων και διασταυρωμένων πληροφοριών από την Ελλάδα και την Ιταλία είναι ένα πρώτο βήμα για τον από κοινού σχεδιασμό και την ανάπτυξη έργων από τα δύο πρακτορεία.

Στόχος είναι να υποστηριχθεί έτσι και να ενισχυθεί η επικοινωνία μεταξύ ελληνικών και ιταλικών ιδρυμάτων, φορέων, αλλά και επιχειρήσεων».

Στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας έδωσαν το παρών διαδικτυακά οι πρεσβευτές της Ελλάδας και της Ιταλίας σε Ρώμη και Αθήνα αντίστοιχα Ελένη Σουρανή και Πατρίτσια Φαλτσινέλι.

«Η συμφωνία για την αμοιβαία ανταλλαγή ειδήσεων που υπεγράφη σήμερα μεταξύ ΑΠΕ-ΜΠΕ και ANSA σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας διμερούς συνεργασίας εξαιρετικής σπουδαιότητας, η οποία δεν περιορίζεται μόνον στο τομέα της πληροφόρησης και των ειδήσεων.

Δίνει την ευκαιρία στους δύο λαούς μας, οι οποίοι γνωρίζουν ο ένας τον άλλον πάρα πολύ καλά εδώ και χιλιετίες, να παρακολουθούν την καθημερινότητα τόσο στον οικονομικό όσο και στον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα και αυτό θα επιτρέψει μεγαλύτερες συνέργειες που θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών αλλά, κυρίως και πρωτίστως, προς όφελος του κοινού μας ευρωπαϊκού οράματος», τόνισε η κα Σουρανή, επισημαίνοντας πως μαζί με την Ιταλίδα συνάδελφό της θα βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας ΑΠΕ-ΜΠΕ και ANSA.

Με τη σειρά της, η κα Φαλτσινέλι υπογράμμισε πως «η συμφωνία που υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στο κυριότερο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ιταλίας ANSA και το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποτελεί ένα θεμελιώδες βήμα στην πορεία ενίσχυσης των διμερών σχέσεων των χωρών μας, για την οποία εργαζόμαστε εντατικά, σε καθημερινή βάση.

Μέσα από την αμοιβαία ανταλλαγή των ειδήσεων, η συμφωνία δεν ενισχύει απλά την διμερή συνεργασία στον τομέα της πληροφόρησης, αλλά επιτρέπει στο ιταλικό και στο ελληνικό κοινό να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο στην γνώση των αντίστοιχών πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών πραγματικοτήτων, φέρνοντας έτσι πιο κοντά δύο ήδη φίλες, συμμαχικές και γειτονικές χώρες».

Η κα Φαλτσινέλι κατέληξε επισημαίνοντας τα εξής:

«Είναι σταθερή η δέσμευσή μας να αναπτύξουμε κοινές εμπορικές πρωτοβουλίες για τις δημόσιες και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις των χωρών μας που ενδιαφέρονται να προωθήσουν την παρουσία τους στις αντίστοιχες αγορές.

Πρόκειται για μια δέσμευση που διευρύνει περαιτέρω την οικονομική και εμπορική συνεργασία μας, η οποία το 2021 σημείωσε μια αύξηση των συναλλαγών που ξεπέρασαν τα 9 δισ. ευρώ.

Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται μάλιστα ακόμη πιο επίκαιρη υπό το πρίσμα των ευκαιριών που τα εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – και οι πιθανές τους συνέργειες – μπορούν να προσφέρουν στους ιταλικούς και ελληνικούς οικονομικούς παράγοντες».

Ροή Ειδήσεων

22/05/2022 | 20:46

Κάτω Πατήσια: Απαντήσεις στο κινητό του 14χρονου ψάχνουν οι Αρχές – Στο μικροσκόπιο τα βίντεο

22/05/2022 | 20:33

Αίσιο τέλος: Βρέθηκε η 17χρονη που είχε εξαφανιστεί στη Θεσσαλονίκη

22/05/2022 | 20:28

Γιώτα Νέγκα: «Δεν είναι αυτό το επίθετο μου, είναι καλλιτεχνικό»

22/05/2022 | 20:22

Τραγωδία στη Φθιώτιδα: 46χρονος πέθανε από ηλεκτροπληξία

22/05/2022 | 20:17

Μπάσκετ: Συμφωνία Παναθηναϊκού με τον Πάρις Λι της Μονακό

22/05/2022 | 20:05

Κρούσμα λέπρας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν»

22/05/2022 | 19:59

Απόστολος Ρουβάς: «Μετά το Survivor έχει αλλάξει η σχέση με τον πατέρα μου»

22/05/2022 | 19:40

Σκληρή επίθεση Πολάκη στον Κακλαμάνη: «Σε βυτιοφόρο λυμάτων να μπεις εσύ»

22/05/2022 | 19:31

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αντίδραση της όταν έμαθε ότι βρέθηκε το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας

22/05/2022 | 19:04

Ευλογιά των Πιθήκων – Ψαλτοπούλου: Σκέψεις να ξαναγίνει υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους

22/05/2022 | 18:58

Κώστας Χαρδαβέλλας: Έχω διαγράψει τη λέξη μητέρα από τη ζωή μου

22/05/2022 | 18:46

Γιώργος Θεοφάνους: Αποκάλυψε την άγνωστη ιστορία πίσω από τη συνεργασία με την Χαρούλα Αλεξίου

22/05/2022 | 18:30

Μπουρλά: Δεν ανησυχούμε αυτή τη στιγμή ότι η ευλογιά των πιθήκων θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο

22/05/2022 | 18:26

Υπουργείο Εργασίας, e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Τι θα πληρωθεί την εβδομάδα 23-27 Μαΐου

22/05/2022 | 18:17

Ξέσπασε ο Ξαρχάκος με αφορμή τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου: Ντροπή να παίζουν τραγούδια μόνο όταν πεθαίνει κανείς
Θύμιος Μπουγάς: «Ήταν λάθος και ανοησία μου. Θέλω να βρεθεί»-Η μαρτυρία του 20χρονου που πετούσε τα βεγγαλικά
Αγίου Πνεύματος 2022: Πότε «πέφτει» φέτος το τριήμερο-Τί ισχύει για σούπερ μάρκετ και καταστήματα
Αυτοκτονία 14χρονου-Μπαλάσκας: «Απομακρύνεται το σενάριο η αυτοκτονία να ήταν απόρροια bullying»
Πάτρα 3 παιδιά-Φως στο τούνελ: Οι τεχνικοί σύμβουλοι και η νέα υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου
Λιβαδειά: 14χρονη κατήγγειλε ότι τη βίασε φίλος του πατέρα της
Κωνσταντίνου και Ελένης γιορτή: Η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας σήμερα 21 Μαΐου