Αθήνα

27 oC

αίθριος καιρός

Συναντήθηκε με πυρόπληκτους ο Σκουρλέτης -Τι ζήτησαν για την υγεία και την ασφάλειά τους

Συνάντηση με εκπροσώπους των συντονιστικών επιτροπών συλλόγων και κατοίκων που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και το Νέο Βουτζά είχε ο Πάνος Σκουρλέτης. 

Οι πυρόπληκτοι έθεσαν διάφορα αιτήματα και τόνισαν την ανάγκη λήψης μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρθηκαν στον καθαρισμό των πληγεισών περιοχών, την υλοτόμηση, την αποκομιδή και διαχείριση των αποβλήτων και των απορριμμάτων (κλαδιά, καύσιμη ύλη, οικοσκευές κ.λπ.), στην αναβάθμιση των υποδομών πυρασφάλειας, καθώς και στην αποκατάσταση της σήμανσης και του οδοφωτισμού του οδικού δικτύου.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στο θέμα της ασφάλειας των κατοίκων και της προστασίας των περιουσιών τους και την ανάγκη παρουσίας κινητής ιατρικής μονάδας, προκειμένου να πραγματοποιούνται προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Επίσης, συζήτησαν για θέματα διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου Μαραθώνα, αλλά και στην ανάγκη απλοποίηση των διαδικασιών για την καταβολή των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία επιδομάτων.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Κατοίκων του Νέου Βουτζά, ζήτησε την υπαγωγή του οικισμού του Νέου Βουτζά σε έναν Δήμο και όχι σε δύο, όπως ισχύει σήμερα, ενώ ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των κατοίκων ότι θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εντός των αρμοδιοτήτων του, για την επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν.

Send this to a friend