Συνελήφθη ένας από τους αρχηγούς της σπείρας των Ρομά-Αγλούπα

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας ακόμη από τους αρχηγούς της σπείρας των Ρομά – Αγλούπα. Πρόκειται για τον άνδρα με το παρατσούκλι Σεφκής.

Τον Σεφκή όπως και τους άλλους αρχηγούς των Ρομά που μετείχαν στο κύκλωμα του Αγλούπα προστάτευαν με πληροφορίες αστυνομικοί.

Ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικός υποδιευθυντής στον βαθμό, συναντιέται με τρεις αρχηγούς εγκληματικών «φαμιλιών» της μαφίας των Ρομά, μία ημέρα πριν εξελιχθεί η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψή τους, η οποία επισπεύτηκε εξαιτίας της κινητικότητας που παρατηρήθηκε στους δράστες μετά από αυτή τη συνάντηση.

Επτά από τους «αρχηγούς» έφυγαν από τα σπίτια τους παίρνοντας μαζί χρήματα και κλοπιμαία, αφήνοντας μάλιστα ανοικτές τις… τηλεοράσεις και τις κρύπτες. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός και δύο ακόμη κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας και δωροδοκία ενώ για επτά ακόμη ένστολους υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής τους στη συγκεκριμένη υπόθεση. Στο διαβιβαστικό της δικογραφίας αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«… διέφυγαν της σύλληψης και αρχηγικά μέλη τα οποία είναι βέβαιο ότι θα είχαν συλληφθεί εντός των οικιών τους αν δεν υπήρχε σχετική πληροφόρηση». Ο συγκεκριμένος αξιωματικός φαίνεται να επικαλείται πως οι κατηγορούμενοι ήταν πληροφοριοδότες του και οι κατηγορίες σε βάρος του είναι άδικες.

Ο διάλογος της «πληροφορίας»;

Ο 55χρονος αστυνομικός την 1η Νοεμβρίου, όπως περιγράφεται στην ογκωδέστατη δικογραφία, είχε τηλεφωνικές συνομιλίες και συναντήσεις με τρεις από τους «Κορλεόνε» των Ρομά. Στις 14:30 ο ίδιος ο αστυνομικός επικοινωνεί με έναν από τους «αρχηγούς» χωρίς να απαντήσει, κάτι που κάνει στις 14:50, για να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:

Αστυνομικός: Πάρε και τον φίλο σου και ελάτε να πιείτε ένα καφέ το απόγευμα

Αρχηγός: τι ώρα;

Αστυνομικός: πεντέμισι με έξι

Ακολούθησε επικοινωνία ανάμεσα στους δύο αρχηγούς με τον πρώτο να αναφέρει: «με πήρε τώρα ο Γιάννης τηλέφωνο και μου είπε πεντέμισι να είμαστε εκεί. Μου είπε είναι ανάγκη ότι είναι σοβαρό». Μετά τη συνάντησή τους, ένας αρχηγός, κάνει επικοινωνίες με άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας, στις οποίες λέει μεταξύ άλλων: «να σου πω κάτι πολύ σοβαρό που μου είχε ο ‘Έλληνας’ (πληροφοριοδότης).

Άλλοι αστυνομικοί

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2016, ένας 32χρονος αστυνομικός ενημερώνεται τηλεφωνικά από τον αρχηγό με το προσωνύμιο «ΣΕΦΚΗΣ», ότι έχει εμπλακεί σε περιπτώσεις κλοπών σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, όπου κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης. Ο αστυνομικός ενημερώνεται για την υπόθεση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και συναντά κατ’ ιδίαν τον «ΣΕΦΚΗ».

Ακολουθεί τηλεφωνική επικοινωνία του αρχηγού με την σύντροφό του στη Βουλγαρία και την ενημερώνει: «έχουμε πρόβλημα από το Μαρούσι (Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου). Δεν ξέρω από τα τηλέφωνα λέει κάτι βρήκαν». Μετά τη συνάντησή τους ο «ΣΕΦΚΗΣ» έλαβε ακόμα περισσότερες προφυλάξεις.

Ένας άλλος 29χρονος αστυνομικός μέσω του τηλεφώνου της συντρόφου του επικοινωνούσε και εκείνος με τον ίδιο αρχηγό και τον ενημέρωσε εάν αναζητείται από αστυνομικές αρχές.

Ο «Έλληνας» και οι… ανοικτές βρύσες

Πληροφοριοδότης φαίνεται κάποιος με το προσωνύμιο «Έλληνας» που όμως φαίνεται να αντιστοιχεί σε πολλά πρόσωπα που έδιναν πληροφορίες στο κύκλωμα. Η έναρξη της δράσης της φαμίλιας των μαφιόζων προσδιορίζεται χρονικά από τη δεκαετία του ’90 επί εποχής Ρίγκο, ενός γνωστού τσιγγάνου κακοποιού της εποχής. Πολλά από τα μέλη του παλιού «διευθυντηρίου» είχαν πεθαίνει ωστόσο η… προίκα της αρχηγίας πέρασε στα χέρια των απογόνων.

Η εκδικητικότητα των δραστών σε βάρος των ιδιοκτητών κατοικιών που λεηλατούσαν ήταν πρωτοφανής. Οι διαρρήκτες επιδίδονταν σε βανδαλισμούς σπάζοντας έπιπλα, μπανιέρες, πλακάκια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις άφηναν ανοικτές τις βρύσες, όπως στην ταινία… «Μόνος στο Σπίτι» με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν τα σπίτια των θυμάτων.

Στις περιπτώσεις που η δράση τους γινόταν αντιληπτή από αστυνομικούς και ακολουθούσαν καταδιώξεις, οι δράστες χρησιμοποιούσαν τον αφρό πυροσβεστήρων εναντίον μοτοσυκλετιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προκειμένου να χάσουν την ορατότητά τους. Αυτό συνέβη σε μια περίπτωση στον Άγιο Στέφανο, ενώ στην ίδια περιοχή εμβόλισαν περιπολικό της αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων έκαναν και «μαϊμού» τηλεφωνήματα στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης καταγγέλλοντας ψευδή περιστατικά σε σημεία που ήταν γεωγραφικά σε αντίθετη κατεύθυνση από τα σημεία που δρούσαν.

Η μαφία είχε και «ασυρματιστές», οι οποίοι παρακολουθούσαν τις συχνότητες του κέντρου της Άμεσης Δράσης μέσω ασυρμάτων, στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνταν, με σκοπό την άμεση ενημέρωση των συνεργών τους και την έγκαιρη διαφυγή τους σε περίπτωση κινητοποίησης των αστυνομικών δυνάμεων. Μάλιστα, γνώριζαν πολύ καλά την κωδικοποίηση των σημάτων και των εντολών των ενδοασυρματικών επικοινωνιών, για τις οποίες είχαν ενημερωθεί από τους αστυνομικούς συνεργούς τους.

Μετά από κάθε ληστρική επιδρομή, υπέβαλαν τα «επιχειρησιακά» τους αυτοκίνητα σε… βιολογικό καθαρισμό για να καταστρέφεται τυχόν DNA και αποτυπώματα από το εσωτερικό τους.

Ο «μπον βιβέρ», τα ρολόγια και οι έμποροι χρυσού

Ο 40χρονος γνωστός επιχειρηματίας, λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων, των ρολογιών και των… μοντέλων, φέρεται να ήταν από τους κύριους κλεπταποδόχους της σπείρας για το «σκότωμα» ρολογιών και δακτυλιδιών με πολύτιμους λίθους, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι παρείχε πληροφορίες στους «αρχηγούς» για… διάσημους στόχους. Χαρακτηριστική είναι μία συνομιλία του:

«Άλκης»: Εε μπορείς να μου βρεις άτομο να έρθει να τα δει τώρα, γιατί είναι πολλά και καλά; (εννοεί κλεμμένα)

Επιχειρηματίας: Που;

«Άλκης»: Αθήνα

Επιχειρηματίας: Αθήνα, εε, τι είναι, τι είναι; Τι πράγματα είναι;

«Άλκης»: ROLEX,CARTIER, BULGARI.

Μετά από άλλη κλοπή της σπείρας στις 22 Σεπτεμβρίου 2016, οι δράστες είχαν αρπάξει και ένα γυναικείο ρολόι PATEK PHILIPPE αξίας 7.000 ευρώ. Οι αρχηγοί επικοινώνησαν και με τον 40χρονο επιχειρηματία προκειμένου να γίνει η μεταπώληση.

Μαζί με τον επιχειρηματία, άλλοι 12 κοσμηματοπώλες ή ιδιοκτήτες καταστημάτων αγορά χρυσού εμπλέκονται στην αποδοχή προϊόντων εγκλήματος μεταξύ των οποίων και ένα κοσμηματοπωλείου πώλησης μεταχειρισμένων κοσμημάτων στο Κολωνάκι.

Πηγή: TheTOC,gr

Δείτε επίσης

Παραλίγο να σκοτώσουν τον Τάκη Τσουκαλά- Τον χτύπησαν με σφυρί στο κεφάλι!

Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε για ακόμη μια φορά ο γνωστός Ολυμπιακός και παρουσιαστής της εκπομπής της Θύρας 7 στην τηλεόραση Τάκης Τσουκαλάς...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *