Αθήνα

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ο συνήγορος του Στεφανάκου διαψεύδει την επίθεση στον Τσοχατζόπουλο και μηνύει το "Έθνος"

Με μήνυση και αγωγή κατά της εφημερίδας "Έθνος" απαντά μέσω του δικηγόρου του Βασίλη Καπερνάρου ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα εμφανίστηκε να έχει ξυλοκοπήσει άγρια τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ. Καπερνάρος κάνει λόγο για "κατασκευασμένο, μεθοδευμένο, κακόβουλα ψευδέστατο και συκοφαντικότατο" δημοσίευμα το οποίο είναι μάλιστα "προσβλητικότατο για την προσωπικότητα του εντολέα του".

Αναλυτικά στο δελτίο τύπου αναφέρεται:

"Σήμερα, η εφημερίδα «Έθνος» δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδο της, φωτογραφία του εντολέα μου, κ. Βασίλη Στεφανάκου, με τη σημείωση: «Άγριος Ξυλοδαρμός Τσοχατζόπουλου από Στεφανάκο στη φυλακή». Το κείμενο αυτό, (ολόκληρη η σελίδα 28),είναι κατασκευασμένο και μεθοδευμένα και κακόβουλα ψευδέστατο και συκοφαντικότατο. Είναι δε προσβλητικότατο για την προσωπικότητα του εντολέα μου και κοροϊδευτικότατο για τους αναγνώστες του εντύπου.

Επειδή ο σκοπός του λιβελλογραφήματος αυτού είναι γνωστός μόνο στους υπευθύνους της σύνταξης και δημοσίευσής του, καθώς και η σκοπιμότητα που εξυπηρετούν, σήμερα, σε επίσκεψη μου στη φυλακή, μου ανετέθη από τον θιγόμενο εντολέα μου η σύνταξη και κατάθεση έγκλησης και αγωγής κατά των υπευθύνων του εν λόγω ρυπαρογραφήματος.

Ραντεβού στα αστικά και ποινικά δικαστήρια".

Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες το «επεισόδιο» μεταξύ Στεφανάκου - Ακη δεν περιέλαμβανε ξυλοδαρμό και άλλος είναι ο δράστης της επίθεσης κατά του πρώην υπουργού.  Ο δικηγόρος του Ακη Τσοχατζόπουλου διαψεύδει από την πλευρά του ότι υπήρξε ξυλοδαρμός. Σε κάθε περίπτωση, φως στο περιστατικό αναμένεται να ρίξουν δυο πειθαρχικές έρευνες που έχουν διαταχθεί.

Send this to a friend