Αθήνα

 

26 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

ΕΛΛΑΔΑ

Σητεία: Οργή από την οικογένεια της 32χρονης – Την απειλούσε πως θα τη σκοτώσει με μαχαίρια

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς της 32χρονης που δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει συζυγό της στη Σητεία. 

Όπως αναφέρουν, την κακοποιούσε και την απειλούσε με μαχαίρια. Το μεσημέρι της Δευτέρας ο 36χρονος πήγε στο σπίτι και μετά από καβγά την στραγγάλισε.

Η μητέρα και τα αδέρφια της 32χρονης δήλωσαν στην εκπομπή “Μαζί σου”: «Είχαν γίνει αναφορές στην αστυνομία αλλά και σε κοινωνική λειτουργό. Κανείς όμως δεν έκανε τίποτα. Η αδελφή μου είχε καταγγείλει ότι την απειλούσε πως θα τη σκοτώσει, κανείς δεν το πίστεψε. Της έλεγαν ότι “δεν θα το κάνει”. Κι όμως το έκανε» . Επίσης ο αδερφός υποστήριξε ότι ο δράστης φέρεται να την είχε απειλήσει ακόμα και με μαχαίρια. Είχε πει στη μάνα και την αδελφή μου ότι είχε μαχαίρι στο αυτοκίνητο. Υποτίθεται ότι η αστυνομία θα έψαχνε, δεν έψαξαν ποτέ. Και το μαχαίρι υπήρχε».

Η δίδυμη αδελφή της 32χρονης Κατερίνας είπε στην εκπομπή “Μαζί σου”: «Τους πρώτους δύο μήνες που τον γνώρισε ήταν ευτυχισμένη. (…) Ήταν πολύ προστατευτικός αλλά δεν είχα πολλές επαφές μαζί του. Την απομάκρυνε, έμενα και μακριά, μετά που μετακόμισαν την έβλεπα πιο τακτικά. Δεν ήθελε να πηγαίνουμε, να την φιλάμε, να την αγκαλιάζουμε, νευρίαζε, όταν πήγαινε ο αδελφός μου επίσκεψη μετά της έκανε φασαρία. Αυτά μου τα είπε μετά η αδελφή μου, δεν τα ήξερα (…) Πριν τον γνωρίσει ήμασταν πολύ δεμένοι σαν οικογένεια» . 

«Πήγαινα κάθε πρωί και κρατούσα τα παιδιά για να πάνε στις ελιές. Εμένα μου είχε πει η αδελφή μου τι περνούσε κάποια στιγμή που μπήκε το παιδί στο νοσοκομείο και έμεινα κι εγώ μαζί της για να μην είναι μόνη της. Τότε μου τα είπε όλα. Μου είπε ότι θέλει να φύγει από το σπίτι γιατί τη χτυπούσε, συνέχεια νευρίαζε με το μωρό. Ένα πρωί μάλιστα είχα πάει και την είχα δει πολύ ταλαιπωρημένη και μου είπε ότι τσακώθηκαν και τη χτύπησε. Μετά από αυτό πήραμε τα παιδιά και ήρθε να μείνει με τη μαμά μας,. Πήγαμε στην αστυνομία και τα καταγγείλαμε όλα. Όσα περνούσε. Ότι τη χτύπαγε, της έβαζε μαχαίρια, την απειλούσε. Ένα βράδυ τσακώθηκαν και της έβγαλε μαχαίρι και μπήκε η κόρη του μπροστά και σταμάτησε αυτός. Της είχε πει ότι αν πάει στην αστυνομία θα τη σκοτώσει. Αυτό το είχε πει άπειρες φορές. Ότι αν πάει στην αστυνομία, θα τη σκοτώσει και θα παραδοθεί. Το είχαμε καταγγείλει και αυτό όταν πήγαμε. (…) Η κοινωνική λειτουργός είχε πει ότι θα της έπαιρναν τα παιδιά γιατί εγκατέλειψε το σπίτι η αδελφή μου!».

Η αδερφή του θύματος ανέφερε ότι «ήταν νευρικός, ότι δεν ήθελε να ακούει τα παιδιά να κλαίνε, τα ήθελε συνέχεια κλεισμένα στο δωμάτιο να μην τα βλέπει.Η αδελφή μου πήγαινε να τα πάρει αγκαλιά όταν έκλαιγαν κι εκείνος θύμωνε. Ζήλευε να μη μιλήσει με κανέναν, ήθελε αναφορά και τι λέγαμε μεταξύ μας. (…) Δεν ήταν σωστός άνθρωπος για την αδελφή μου. Δεν του είχαμε όμως κακομιλήσει ποτέ».

Η νύφη της Κατερίνας αποκάλυψε ότι η 32χρονη είχε δύο αποβολές και όταν η Κατερίνα πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε την κακοποίηση της, δεν υπήρχαν μελανιές και δεν μπορούσε να τη δει ο ιατροδικαστής γιατί είχαν περάσει μέρες.

Τι δήλωσε ο πατέρας του δράστη: 

Ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι ο γιος του δεν απειλούσε τη 32χρονη με μαχαίρια και επικαλέστηκε τη μαρυρία της μικρής κόρης του 36χρονου που ισχυρίζεται ότι του είπε: “Αυτή χτυπούσε τα παιδιά και χτυπούσε και μένα. Αν ο πατέρας μου σήκωσε χέρι να τη σκαμπιλίσει ένα σκαμπίλι μου λέει ήταν, και τι έγινε;” «Τη σκαμπίλισε μια δυο φορές, αλλά όχι ξύλο και μαχαίρια, αυτά είναι λιγο παρατραβηγμένα» .

Όπως είπε, ο γιος του χάρηκε όταν τον επισκέφτηκε:

«Μόλις μας είδε ενθουσιάστηκε. Έριξε ένα χαμόγελο μέχρι εκεί πέρα. Ενώ κανονικά δεν επιτρέπεται να έρθουμε σε επαφή, ο αστυνομικός διέταξε και άνοιξε ένα μικρό κάγκελο και πιαστήκαμε στα χέρια, κλαίγοντας και οι δύο. Του είπα “δεν μπορώ να σου ρίξω ευθύνη. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε άνθρωπο (!). Πιστεύω ότι έπραξα σωστά εκείνη τη στιγμή. “Είμαστε όλοι μαζί σου, είμαστε κοντά σου και πάλι το επαναλαμβάνω οτι θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε άνθρωπο. Δεν είναι όλοι Θεοί, είμαστε άνθρωποι. Καταδικάζω αυτό που συνέβη, όμως είμαι δίπλα σου, είμαστε όλοι κοντά σου”. Μου λέει κάποια στιγμή: “Πατέρα θα με συγχωρέσει ο Θεός;” και του λέω: “Βεβαίως σε έχει συγχωρέσει, γιατί έχεις μετανοήσει. Θα είμαστε κοντά σου” (…). 

[inline_article order=”1″]

Ο πατέρας άφησε αιχμές για τη συμπεριφορά του θύματος:

«Αυτή η κοπέλα (η Κατερίνα) ήταν το ακριβώς αντίθετο (από την πρώτη γυναίκα του δράστη). Τον στήριζε κάποια στιγμή. Από κάποια στιγμή και μετά έπαψε να τον στηρίζει. Κι αφού έπεσε στα πόδια σου λοιπόν μια, δυο και να επιμένει “το σπίτι μου, τα παιδιά μου, τι σας έκανα” και να του ρίχνουν ευθύνες. Τι θέλει λοιπόν αυτός ο άνθρωπος; Ήθελε να σηκωθεί στα πόδια και να πει “Ναι άντρα μου, αγόρι μου, να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε σπίτι μας. Αυτό ήθελε ο… Γι’ αυτό επεδίωκε πολλές φορές να έρχονται σε επαφή. (…) Ο σκοπός του ήταν να επανασυνδεθεί μαζί της. Τα τραγούδια που ανέβαζε τα λένε όλα. Δεν έχουν σβηστεί, υπάρχουν. Τόσο πολύ ερωτευμένος ήταν. Μου έλεγε “πατέρα θα πάω να κάνω μια τελευταία προσπάθεια… Θα πάω να της μιλήσω. Αν δω ότι δεν θέλει θα φύγω”. “Μπράβο γιε μου” του έλεγα. Κάντο για τη συνείδησή σου, κάντο για τα παιδιά. Και δύο και τρεις φορές. Αλλά όχι και να συμβεί αυτό που συνέβη. Αυτό το καταδικάζω. Το έχω γράψει και στην κατάθεσή μου. Δεν έχουμε το δικαίωμα να χτυπήσουμε και να κάνουμε κακό στον άλλο. (….) Ο… ήταν πολύ φουσκωμένος. Παραφουσκωμένος θα έλεγα. Από όλα. Τις σκέψεις, τα προβλήματα. Απογοήτευση, κοροϊδία, εκμετάλλευση, να μη βλέπει ελπίδα, να μη βλέπει φως. Και να λαχταρά να δει τα παιδιά και τη γυναίκα του όπως πριν. Που θα μπορούσε να υποχωρήσει και να είναι πάλι πίσω στον άντρα της. Όχι να τον κοροϊδεύει μέχρι τελευταία στιγμή.Απογοητευμένος, του ζητούσαν και χρήματα κάθε εβδομάδα. Αφού μου το έλεγε ρε πατέρα κάθε εβδομάδα 70-100 ευρώ. Αυτή δεν θα τους δώσω… (…) Από όλα αυτά φορτισμένος και φορτωμένος στην πλάτη του τόσα, τόσα που έχει τραβήξει αυτό το διάστημα, πιστεύω ότι η τελευταία μέρα ήταν κακή. Γιατί άν υπήρχε κάποιος άλλος μέσα (στο σπίτι) θα μπορούσε να μην έχει συμβεί. Αλλά ήταν σημαδεμένη εκείνη η ώρα…» λέει ο πατέρας του συζυγοκτόνου. Και συνεχίζει: Δυο μέρες δεν κοιμάμαι, βλέπω εφιάλτες, τώρα έχω συνέλθει, μου είπαν οι αστυνομικοί ότι είναι πολύ καλό παιδί, μιλήστε όσο θέλετε, αυτό δεν επιτρέπεται υπό άλλες συνθήκες. Ένα χαμόγελο είχαν οι αστυνομικοί στα χείλη για όλους μας…(…) Έκλαψε κι ο αστυνομικός μαζί μας».

 

 

Ροή Ειδήσεων

nea selini ston toxoti stis 23.11.2022 aisiodoxia tychi kai eykairies gia 4 zodia pic astrologia 1400x800 1

24/09/2023 | 00:37

Tα ζώδια της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου

24/09/2023 | 00:33

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

24/09/2023 | 00:21

Τάκης Λουκανίδης: Ισως ο πληρέστερος Έλληνας ποδοσφαίριστης

24/09/2023 | 00:01

24 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Ενημέρωσης για την Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία

23/09/2023 | 23:25

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Ντρέπομαι πραγματικά, με αυτά που βλέπω, να πω ότι δεν έχω χρόνο – Αυτοκοροϊδευόμαστε»

23/09/2023 | 23:14

Ανδρέας Φουστάνος: «Δεν κατασκευάζεται η ομορφιά της Μενεγάκη, είναι το γονίδιο της τέτοιο»
220919224223 Τζόρτζια Μελόνι

23/09/2023 | 23:02

Μελόνι: «Στο μεταναστευτικό περίμενα καλύτερα αποτελέσματα»

23/09/2023 | 22:52

Μίνως Μάτσας: «Πιθανώς να μην έκανα το επόμενο βήμα αν ήξερα ότι η Όλγα είναι πολιτικός»

23/09/2023 | 22:39

Σταϊκούρας: Στήριξη των πολιτών για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης
screenshot 2023 09 23 222510

23/09/2023 | 22:25

Κώστας Σκαφίδας: «Αυτός είναι ο λόγος που ο Στέλιος Καζαντζίδης δεν έκανε παιδιά – Αυτό το μυστικό το ήξερα μόνο εγώ»

23/09/2023 | 22:07

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Άρεσε ο «νέος» Παναθηναϊκός, 80-73 την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ

23/09/2023 | 21:53

Αυτό είναι το σπίτι κολαστήριο στο Βόλο – Τι λένε οι γείτονες για τα μαρτύρια της 22χρονης στα χέρια του άντρα της
screenshot 2023 09 23 213435

23/09/2023 | 21:35

«Καρφάρα» από Μπέττυ Μαγγίρα για Τριαντάφυλλο: «Λένε ότι τώρα μαθαίνει τηλεόραση… μαθαίνει όμως;»

23/09/2023 | 21:12

Στέφανος Κασσελάκης: Ποια στελέχη τον στηρίζουν – Όλα τα ονόματα

23/09/2023 | 21:07

Τρίκαλα – Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε πλημμυροπαθή χωριό: Γυναίκα κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον συζυγό της
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου
vcvzn1ihnvtvjdsixsxz 7
Σοκ στο Βόλο για 22χρονη και το 2,5 ετών παιδί της – Ο σύζυγός της τους κρατούσε φυλακισμένους για 2 χρόνια
Eoρτολόγιο: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου
Τραγωδία στη Θήβα: Νεκρός ο 37χρονος χειριστής – Παντρεμένος με δύο παιδιά – Λίγο μετά την απογείωση κατέπεσε το μονοκινητήριο αεροσκάφος
peripoliko
Φρίκη στο Βόλο: Ο 28χρονος χτύπησε άγρια την έγκυο γυναίκα του επειδή δεν ήθελε κορίτσι 
purosbestiko
Φωτιά σε διαμέρισμα στο Μετς – Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι