Αθήνα

33 oC

αίθριος καιρός

Οικονομικό σκάνδαλο στο Δήμο Ηρακλείου: Συστήματα πληρώθηκαν αλλά… δε μπήκαν ποτέ

Ένα σκάνδαλο, που έρχεται από το μακρινό 2013, απασχολεί το τελευταίο διάστημα την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου και που δείχνει εν πολλοίς τις παθογένειες του δημοσίου και των εργαζομένων σε αυτό!

Τότε λοιπόν, όπως και τώρα, στη Μάντρα του δήμου υπήρχαν παλιά αυτοκίνητα, απορριμματοφόρα και άλλα που δεν διέθεταν το σύστημα φρένων ΑBS, που θα έπρεπε να συνοδεύει όλα τα αυτοκίνητα ΔΧ.

Έτσι λοιπόν έγινε διαγωνισμός, κατοχυρώθηκε σε συγκεκριμένο εργολάβο η τοποθέτηση του συγκεκριμένου συστήματος στα οχήματα και έγινε και η σχετική παραλαβή των νέων μηχανημάτων με το σχετικό πρωτόκολλο που προβλέπεται στους διαγωνισμούς του δημοσίου.

Έλα όμως που όταν έληξαν οι σχετικές προθεσμίες για να μπορούν να προσαρμοστούν τα παλαιά οχήματα με το σύστημα ABS, έπρεπε να περάσουν και από ΚΤΕΟ, όπου έκπληκτοι οι ελεγκτές διαπίστωσαν πως σε κανένα από τα οχήματα που υποτίθεται πως θα έπρεπε να τοποθετηθεί το σύστημα αυτό δεν έγινε μετατροπή και τα ABS... ήταν όνειρο απατηλό !

Εν τω μεταξύ την ίδια ώρα που οι υπάλληλοι του δήμου Ηρακλείου υπέγραφαν το πρωτόκολλο παραλαβής για τα συστήματα που ουδέποτε παρελήφθησαν τίθεται και ζήτημα ασφάλειας για τα οχήματα που κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν καθώς οι εργαζόμενοι στη μάντρα που τα μετακινούσαν ήξεραν ότι τα συγκεκριμένα οχήματα έπρεπε να είχαν ενισχυθεί με συστήματα ασφαλείας τα οποία δεν είχαν τοποθετηθεί ποτέ!

Πηγή: cretalive.gr

Send this to a friend