Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το έγκλημα στους Αγ. Αναργύρους: Η πεθερά δεν ήθελε από την αρχή τον 47χρονο-Συνεχείς οι προστριβές

Νέες αποκαλύψεις για την οικογενειακή τραγωδία στους Αγίου Αναργύρους φέρνει στην επιφάνεια σημερινό δημοσίευμα της Real News.

Στοιχεία και διάλογοι δείχνουν τις άσχημες σχέσεις που είχε ο δολοφόνος και αυτόχειρας Χρήστος Ζαπανιώτης με την 70χρονη πεθερά του, κάτι που δημιουργούσε συνεχώς εντάσεις ακόμη και μέσα στο ζευγάρι.

Όπως ανέφεραν στην εφημερίδα γείτονες, αλλά και άτομα από το στενό περιβάλλον του ζευγαριού, η φωτιά «σιγόκαιγε» σχεδόν από το 2012, όταν παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας της, η Ελένη Χερουβείμ παντρεύτηκε τον Χρήστο Ζαπαντιώτη. Οι καυγάδες ανάμεσα σε γαμπρό και πεθερά δεν άργησαν. Ακολούθησε η απαίτηση του 47χρονου να φύγει η πεθερά του από το σπίτι για να το κάνει η γυναίκα του ιατρείο.

Η Βάσω Χερουβείμ έχασε νέα τον σύζυγό της. Μεγάλωσε μόνη τα παιδιά της. Ο Χάρος τη χτύπησε ξανά όταν έχασε τον γιο της, αναπληρωτή καθηγητή Μαθηματικών στους Λειψούς. Η Ελένη της, ήταν ό,τι της είχε απομείνει.

Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης «ζήλευε αφόρητα τη σύζυγό του και για την ιδιαίτερη σχέση με τη μητέρα της» λέει στη Real News η Ειρήνη Χερουβείμ, ξαδέρφη της 70χρονης. Κάθε φορά που ο 47χρονος ζητούσε από τη γυναίκα του να διώξει τη γυναίκα του, εκείνη αρνούνταν. Του έλεγε πως την υπεραγαπούσε και δεν είχε κανέναν άλλο στον κόσμο. «Δεν μπορώ να τη διώξω. Είναι μόνη της».

Η αίτηση διαζυγίου και η επιμέλεια του παιδιού
Εκείνο όμως που φαίνεται να όπλισε το χέρι του 47χρονου για να εκτελέσει τη γυναίκα, την πεθερά του και το ίδιο του το παιδί ήταν τα λόγια της 49χρονης. Ήταν όταν η Ελένη Χερουβείμ του ανακοίνωσε ότι ήθελε να χωρίσουν. Και πως δεν επρόκειτο να του δώσει την επιμέλεια της κορούλας τους.

Ενός παιδιού που ο 47χρονος αστυνομικός υπεραγαπούσε. Που όταν η μητέρα δούλευε, το έπαιρνε τους ώμους του και πήγαιναν στο φούρνο της γειτονιάς ή στην παιδική χαρά. Που κρατούσε πάντα αγκαλιά. Που ακόμη κι όταν έλειπε, συνοδεύοντας τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, πάντα εκείνη είχε στο μυαλό του.

Ο άνθρωπος που σχεδόν όλοι περιγράφουν πως «μονόχνοτο» και «κλειστό», μεταμορφωνόταν για τη μικρή Μυρτώ.

Οι τελευταίες ώρες πριν το μακελειό
Στενοί συνεργάτες του Χρήστου Ζαπαντιώτη στη φρουρά του Κώστα Σημίτη περιγράφουν τις τελευταίες ώρες πριν ο 47χρονος εκτελέσει με το υπηρεσιακό του πιστόλι τη σύζυγο, την πεθερά και την κόρη του και βάλει τέλος στη ζωή του.

«Όποτε καθόμασταν κάπου χωρίς τον κ. πρόεδρο, αυτός έπαιρνε τηλέφωνο στο σπίτι για να μιλήσει με την κόρη του και αστειευόταν με τη μικρή σε ανοιχτή ακρόαση», λένε στην εφημερίδα. Το έκανε συνέχεια και κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό.

Η σχέση οργής με την πεθερά του
Η Βάσω Χερουβείμ είχε διαφωνίες για τη σχέση της κόρης της με τον Ζαπαντιώτη. Οι σχέσεις τους δεν άργησαν να γίνουν οι χειρότερες δυνατές. Συγγενείς και φίλοι των δυο γυναικών από τη Νάξο, ιδιαίτερη πατρίδα της 70χρονης, δίνουν ακόμη μια εκδοχή.

«Τον ενδιέφερε η περιουσία της πεθεράς του και ό,τι άλλο κινητό περιουσιακό στοιχείο είχε. Σκεφτόταν να τη διώξει από το σπίτι και να το περάσει στο όνομα της Ελένης, με το φόβο ότι, αν πέθαινε η γιαγιά, υπήρχαν άλλα πέντε παιδιά της να διεκδικήσουν την κληρονομιά», λένε.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χερουβείμ, θείο της 49χρονης, το ζευγάρι είχε συχνά καυγάδες. «Η ανιψιά μου, μου έλεγε ότι ο Χρήστος θα τη σκότωνε γιατί του είχε ζητήσει να χωρίσουν. Τον φοβόταν και δεν ήξερε πως να διαχειριστεί το θυμό του. Τελευταία τσακώνονταν συνέχεια. Οι καυγάδες δεν ακούγονταν από τους γείτονες γιατί το σπίτι είχε ηχομόνωση», υποστηρίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο μοιραίο διαμέρισμα υπάρχουν ακριβοί πίνακες, αρκετά χρήματα και χρυσές λίρες.

Send this to a friend