Αθήνα

13 oC

αυξημένες νεφώσεις

Σοκάρουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ: Πάνω από ένας στους τρεις Ελληνες είναι φτωχός!

Σοκάρουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ: Πάνω από ένας στους τρεις Ελληνες είναι φτωχός!

Σοκάρουν για ακόμη μία φορά τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και αποκαλύπτει την καταστροφή και την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν τα μνημόνια στην Ελλάδα.

Περισσότεροι από έναν στους τρεις (ποσοστό 35,2%) είναι σήμερα φτωχοί και ζουν στο όριο της φτώχειας, όπως είναι η χαρακτηριστική έκφραση της έκθεσης.

Το ποσοστό των Ελλήνων που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, σημειώνει ο ΟΟΣΑ είναι μεγαλύτερο από τις άλλες χώρες μέλη του.

Στα χρόνια των μνημονίων έκανε μάλιστα τεράστιο άλμα αφού το 2009 διαβιούσε σε συνθήκες φτώχειας μόλις το 11,4% των Ελλήνων και τώρα βυθίστηκε στη φτώχεια το 35,2% των Ελλήνων.

Στην ίδια έκθεση τονίζεται πως στην Ελλάδα η ανεργία αυξήθηκε μετά το 2010 και ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 20%, με τα εισοδήματα να μειώνονται 12% κατά μέσο όρο μεταξύ 2010 και 2014.

Για να καταδειχθεί η διαφορά της Ελλάδος με τα λοιπά 34 κράτη που περιλαμβάνονται στην ανάλυση αρκεί να αναφερθεί πως κατά μέσον όρο μόλις το 10% των πολιτών των χωρών του ΟΟΣΑ διαβιούν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας!

Send this to a friend