Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Σπαραγμός στην κηδεία του 15χρονου στην Αργυρούπολη - Με λευκά τριαντάφυλλα το τελευταίο «αντίο»

Θρήνος στην κηδεία του 15χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του μετά από πιέσεις που δεχόταν από συνομήλικούς του.

Την Τρίτη το απόγευμα έγινε η κηδεία του στον ιερό ναό Αναστάσεως στο κοιμητήριο Αργυρούπολης και πλήθος κόσμου βρέθηκε στην εκκλησία για το τελευταίο αντίο.

Με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι φίλοι και συγγενείς έκαναν λόγο για ένα παιδί που δεν είχε αποκαλύψει σε κανέναν το δράμα που περνούσε.
Ο 15χρονος κρεμάστηκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και στο σημείωμα που άφησε κατονόμασε τους ηθικούς αυτουργούς της ενέργειάς του.

Σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του στα social media είχε γράψει: «Όποιος μιλάει άσχημα κατά την απουσία σου, φοβάται την παρουσία σου»

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε πριν από την αυτοκτονία υπάρχουν αναφορές σε έξι αλλοδαπούς.

Όπως αναφέρουν μάρτυρες, πρόκειται για μαθητές που δρούσαν στην Αργυρούπολη και ασκούσαν ψυχολογική και σωματική βία σε άλλα άτομα. Σύμφωνα με καταθέσεις συμμαθητών και φίλων του νεαρού, στο σχολείο κάποια άτομα κορόιδευαν τον 15χρονο και τον αποκαλούσαν «φυτό», επειδή ήταν άριστος μαθητής.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η ψυχολογική πίεση που είχε δεχθεί το παιδί ώστε σε μια από τις σελίδες του ημερολογίου εξέφραζε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Πάντως, από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερη και δύσκολη περίπτωση, αφού οι σκέψεις και οι αναφορές δεν είναι εύκολο να στοιχειοθετήσουν κατηγορία.

Send this to a friend