Αθήνα

11 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Τα «σπαρακτικά» λόγια του γιου του Β. Γρίβα, ενώ εκτελούσαν τον πατέρα του: «Δάσκαλε βοήθα με, τον σκοτώνουν…»

Τα «σπαρακτικά» λόγια του γιου του Β. Γρίβα, ενώ εκτελούσαν τον πατέρα του: «Δάσκαλε βοήθα με, τον σκοτώνουν…»

Σόκαρε το πανελλήνιο η «εκτέλεση» του «μπράβου» της νύχτας Βασίλη Γρίβα έξω από δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά.

Ο ίδιος μόλις είδε το αυτοκίνητο με τους δολοφόνους του κατάλαβε τι επρόκειτο να ακολουθήσει και σκέφτηκε πως θα γλιτώσει το παιδί του. Έτσι, είπε στον γιο του να βγει από το αυτοκίνητο και να τρέξει στον δάσκαλο που ήταν στην πόρτα του σχολείου και υποδεχόταν τα παιδιά.

Το παιδί έτρεξε στον δάσκαλο και σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα είπε ουρλιάζοντας: «Δάσκαλε βοήθα με σκοτώνουν τον πατέρα μου!». Λίγα δευτερόλεπτα μετά όλα είχαν τελειώσει και το παιδί στην αγκαλιά του δασκάλου είδε να εκτελούν τον πατέρα του.

«Η γυναίκα μου με το παιδί μου ήταν μέσα στο σχολείο. Το παιδί του (θύματος) έκλαιγε. Είδε έναν κουκουλοφόρο. Πρέπει να ήταν έξω από το αυτοκίνητο ένας από τους εκτελεστές. Κατέβηκε από το αμάξι και το θύμα δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα», αναφέρει η ίδια μαρτυρία.

Αστυνομικές πηγές περιγράφουν το σκηνικό της εκτέλεσης ως εξής: «Στις 8:15 ένα αυτοκίνητο με τέσσερα άτομα που κρατούσαν καλάσνικοφ έστησε καρτέρι έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο γιατί γνώριζαν ότι ο Γρίβας θα πήγαινε εκεί να αφήσει το παιδί του, καθώς στην περιοχή μένει η πρώην σύζυγός του. Αφού άφησε το παιδί και απομακρύνθηκε από την είσοδο του σχολείου οι τέσσερις ένοπλοι άνοιξαν πυρ και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Η αστυνομία βρήκε στο σημείο της επίθεσης εννέα κάλυκες. Το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε λίγο αργότερα καμμένο στην οδό Αγαμέμνονος, περίπου 600 μέτρα από το σημείο».

Send this to a friend