
ΕΛΛΑΔΑ
Την ευκαιρία να αποκτήσουν το δικό τους σπιτικό έχουν άστεγοι από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέσα από το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία», που υλοποιείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις οργανώσεις ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και την PRAKSIS – Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας, με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Εργασίας μέσω του ΟΠΕΚΑ.
Έως τώρα έχουν ενοικιαστεί 32 διαμερίσματα και αναζητούνται άλλα εννέα, αφού το πρόγραμμα θα φιλοξενήσει 41 ωφελούμενους και σε κάποιες περιπτώσεις και τις οικογένειές τους.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Κοσμοπούλου, «οι άστεγοι επιλέγονται από το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας ή το Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Περνούν από κοινωνικούς λειτουργούς, ώστε να διασφαλίζεται πως είναι αυτοεξυπηρετούμενοι και ικανοί για εργασία ώστε να περάσουν στη μορφή της αυτόνομης διαβίωσης.
Τα δύο πρώτα χρόνια το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα έξοδα του σπιτιού, ενοίκιο και κοινόχρηστα, τον τρίτο χρόνο η επιδότηση ανέρχεται στο 75% και τον τέταρτο χρόνο επιδοτείται σύμφωνα με τα ισχύοντα από τον νόμο για την επιδότηση ενοικίου».
Σχετικά με τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, αυτοί κερδίζουν από το γεγονός ότι θα έχουν διασφαλισμένο για τουλάχιστον δύο χρόνια το μίσθωμα του ακινήτου τους αλλά και τα κοινόχρηστα, ενώ οι ένοικοι, από την πλευρά τους, θα έχουν τη φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών.
Γενικοί στόχοι του προγράμματος είναι η εξάλειψη του φαινομένου της έλλειψης στέγης, η άμεση μετάβαση αστέγων σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης και η κινητοποίηση για την επανένταξη αστέγων στον κοινωνικό ιστό, μέσω της παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και εργασιακής επανένταξης.
Ροή Ειδήσεων
05/02/2023 | 23:31
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»-Αρναούτογλου: Πρόσκαιρη η ύφεση των φαινομένων στην Αττική- Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας
05/02/2023 | 23:15
Σπανός: Πήρα τηλέφωνο τον Μελισσανίδη και μού είπε πως πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι για να πάρει το πρωτάθλημα
05/02/2023 | 23:07
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0: Καλύτερος ο «Δικέφαλος» αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν Πασχαλάκη! Καθυστέρησε το παιχνίδι για πανό για τον Μαρινάκη

05/02/2023 | 23:03
Θεσσαλονίκη: Κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο για την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος – Ματαιώθηκε παράσταση του Καπουτζίδη
05/02/2023 | 22:53
ΑΕΚ: Να παίξουμε με πιο κοντά τέρματα; Να παίξουμε 5Χ5; Να παίξουμε αντικανονικά σε τελική ανάλυση;
05/02/2023 | 22:39
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ και τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ στην επόμενη κλήρωση-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν απόψε (05/02)

05/02/2023 | 22:25
Μαίρη Συνατσάκη: «Α ρε φασόλι άρχοντα, πάρε μας τα υπάρχοντα»-Η συγκινητική φωτογραφία με την κόρη της αγκαλιά!
04/02/2023 | 10:13
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πότε θα αρχίσει να χιονίζει στην Αττική – Αυτές είναι οι τελευταίες προβλέψεις
04/02/2023 | 15:39
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Μηνύματα 112 σε Αττική, Εύβοια, Β. Σποράδες, Μαγνησία, Φθιώτιδα και Βοιωτία– Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων
05/02/2023 | 12:48
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία στην Αττική λόγω χιονιά – Κλειστά και τα εμπορικά καταστήματα στη βόρεια Αττική
04/02/2023 | 21:36
Χιόνια στην Αττική: Πότε θα αρχίσει να χιονίζει και σε ποιες περιοχές θα το «στρώσει»

04/02/2023 | 16:06
Υποχρεωτικά αντιολισθητικά μέσα σε όλα τα αυτοκίνητα στο οδικό δίκτυο αλλιώς πρόστιμο 80 ευρώ – Οι οδηγοί πρέπει να ξέρουν τα βάζουν μόνοι τους!
04/02/2023 | 16:55
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σε Ωρωπό και Μαραθώνα τα πρώτα χιόνια στην Αττική το πρωί της Κυριακής – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει στη συνέχεια
05/02/2023 | 22:39
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ και τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ στην επόμενη κλήρωση-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν απόψε (05/02)

04/02/2023 | 19:27
Σπύρος Παπαδόπουλος: Είχα ξεχάσει τον γιο μου μέσα στο καρότσι, στο σούπερ μάρκετ-Γύρισα σπίτι μόνο με τα ψώνια
04/02/2023 | 16:29
Τσιτσιπάς: Σκεφτόμουν τους πιλότους την ώρα του αγώνα. Ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος
Δημοφιλή

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία στην Αττική λόγω χιονιά – Κλειστά και τα εμπορικά καταστήματα στη βόρεια Αττική
