Αθήνα

14 oC

αραιές νεφώσεις

Στάχτη έγιναν 30 στρέμματα γης στη Μόρια- Άγνωστο πως ξέσπασε η χθεσινή πυρκαγιά

28 στρέμματα αγροτικής έκτασης και 2 στρέμματα δασικής γης έγιναν στάχτη στη Μόρια της Λέσβου από τη φωτιά που ξέσπασε εχθές αργά το μεσημέρι μεταξύ του χωριού και του Κέντρου Υποδοχής. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, έως και αυτήν την ώρα παραμένουν άγνωστα τα αίτια τς φωτιάς, με τους κατοίκους να αναφέρουν στο ΑΠΕ ότι η υπήρχαν πολλές ταυτόχρονες εστίες.

«Θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες που τυχόν υπάρχουν από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής. Τώρα προέχει να σβήσουμε τη φωτιά» δήλωσε στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ας σημειωθεί ότι το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών που απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από το μέτωπο της φωτιάς δεν απειλήθηκε αν και υπήρξε μια σχετική αναστάτωση από τον καπνό που έφτασε ως εκεί. Αναστάτωση από τον καπνό υπήρξε και στο χωριό της Μόριας.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία η πυροσβεστική υπηρεσία κατάφερε με ισχυρές δυνάμεις να αποτρέψει επέκταση της φωτιάς σε μία μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή, ενώ κάηκαν παλιά δίκυκλα σε μια αποθήκη συνεργείου μοτοποδηλάτων.

Send this to a friend