Αθήνα

 

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

toutountzis1202
Παντελής Τουτουντζής: «Για αυτό επιτίθεμαι στο ότι τα παιδιά των γκέι θα γίνουν γκεί, δεν θα νιώσω φόβο, ζω για τα παιδιά μου»
screenshot 23

ΕΛΛΑΔΑ

Στέφανος Κοκολογιάννης: «Δεν θα ανεχθώ άλλη πρόκληση – Κάθε μέρα μου κάνουν από μία απόπειρα»

Συνεχίζεται η υπόθεση της βεντέτας στην Κρήτη, μεταξύ της οικογένειας του Στέφανου Κοκολογιάννη, που δέχτηκε επίθεση από τον Γιάννη Ξυδάκη, τον πατέρα του Πριάμου που έπεσε νεκρός το 2012 από πυρά του Γιώργου Κοκολογιάννη.

Στην εκπομπή Live News μίλησε αποκλειστικά το μεσημέρι της Τρίτης (21.01.2025) ο Στέφανος Κοκολογιάννης, δίνοντας λεπτομέρειες για την πολυετή βεντέτα μεταξύ της οικογένειάς του και την οικογένεια του εκλιπόντος Πριάμου Ξυδάκη, τον οποίο δολοφόνησε το 2012 ο αδερφός του, Γιώργος Κοκολογιάννης.

Σημειώνεται ότι οι γονείς του Πρίαμου Ξυδάκη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για τους πυροβολισμούς κατά του πρώην παίκτη ριάλιτι και φόντο την βεντέτα των δύο οικογενειών. Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας, Γιάννης Ξυδάκης πυροβόλησε χτες Δευτέρα, κατά του Στέφανου Κοκολογιάννη, τραυματίζοντας τον ίδιο και έναν υπάλληλο μαγαζιού που νοσηλεύεται.

Συγκεκριμένα ο Στέφανος Κοκολογιάννης είπε: «Το έδειχνε απροκάλυπτα το όπλο. Το πλασάρει ως “οπλοφορώ και κάποια στιγμή θα σκοτώσω, αφού εσείς οι υπόλοιποι δεν έχετε σκοτώσει”. Ο κ. Ξυδάκης είπε ότι μου επιτέθηκε επειδή είδε τον φονιά του παιδιού του, όμως αυτός δεν είμαι εγώ.

Κατηγορήθηκα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Ιωάννη Ξυδάκη. Ο φονιάς του παιδιού του δεν ήμουν εγώ. Αν με ρωτάτε, η άποψή μου και πλέον όλη η κοινή γνώμη του Ηρακλείου είναι ότι ο φονιάς του παιδιού του Ξυδάκη είναι ο ίδιος ο Ξυδάκης, γιατί αυτός έδωσε την εντολή να πάει στο μαγαζί του αδερφού μου, να πυροβολήσει 13 φορές εναντίον του αδερφού μου, να πυροβολήσει τον ανιψιό μου και στη συνέχεια ο αδερφός μου με ένα μοναδικό πυροβολισμό να απαντήσει σε όσα είχε διαπράξει ο γιος του Ξυδάκη. Γνωρίζουν οι πάντες ότι ευθύνεται αυτός».




«Με μπαλόταρε και μου είπε συγγνώμη»

Από την πλευρά του ο 35χρονος υπάλληλος μίλησε στο Live News εξηγώντας το περιστατικό και τον τραυματισμό του από τα πυρά του Γιάννη Ξυδάκη.

«Στην εταιρεία αυτή δουλεύω εγώ εκεί. Είμαι εκεί από πίσω και ασχολούμαι με κάποιο πράγμα. Ακούω κάτι πυροβολισμούς και πάω να δω τι γίνεται. Βλέπω τον Στέφανο τον Κοκολογιάννη να τρέχει και πίσω από τον Στέφανο, στα πέντε μέτρα, αυτόν με το πιστόλι. Κι “έφαγα” εγώ την τελευταία σφαίρα», είπε ο 35χρονος που τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς.

Ο 35χρονος διέκρινε στο αγροτικό και τη σύζυγο του Ξυδάκη. Όπως περιγράφει αποκλειστικά στο Live News, ο Γιάννης Ξυδάκης, όταν τον είδε τραυματισμένο και πεσμένο στο έδαφος, τον πλησίασε με το όπλο στο χέρι και του ζήτησε συγγνώμη.

«Όταν μπήκε μέσα στην εταιρεία πάει να κατεβεί και η γυναίκα του. Και της λέει “μείνε λίγο μέσα στο αμάξι κι έρχομαι“. Από το αμάξι μέχρι που μπήκε μέσα, “παίζει” εννιά και την τελευταία δέκατη σφαίρα την “έφαγα” εγώ. Πολύ αίμα, είχα μουδιάσει, είχα έντεκα τρύπες στο παχύ έντερο… Όταν με “μπαλόταρε” ήρθε από πάνω μου και μου λέει “συγγνώμη”», είπε ο 35χρονος.

Ο 35χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε πολύωρη και δύσκολη επέμβαση στην κοιλιά και ευτυχώς όλα πήγα καλά.

Ο Στέφανος Κοκολογιάννης επισκέφτηκε τον 35χρονο υπάλληλο που τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς, ο οποίος του μετέφερε πως ο Γιάννης Ξυδάκης είχε πάνω του τρεις ακόμα γεμιστήρες.

«Το παλικαράκι έχει 11 τρύπες στο παχύ έντερο, στεναχωρήθηκα που τον είδα. Αυτός μου είπε: “Το είδα όλο το σκηνικό, με πυροβόλησε, ήρθε από πάνω μου και μου έδειξε ότι είχε 3 γεμιστήρες. Γιατί το έκανε αυτό;», αναρωτήθηκε ο Στέφανος Κοκολογιάννης.

«Δεν θα ανεχτώ καμία άλλη πρόκληση»
Ο Στέφανος Κοκολογιάννης τόνισε πως δεν θα κινηθεί νομικά κατά του Γιάννη Ξυδάκη, ωστόσο έστειλε το μήνυμα πως δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλες προκλήσεις.

«Έχω ανεχτεί πολλά, έχω σκύψει το κεφάλι, γιατί έχω σεβαστεί κάποια πράγματα. Νομικά κατά του Ξυδάκη δεν θα κινηθώ, για τους δικούς μου λόγους. Είναι η απόφαση όλης της οικογένειά μου, εγώ και τα αδέρφια μου δεν θα κινηθούμε νομικά.

Όμως, θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Δεν θα ανεχτώ καμία άλλη πρόκληση. Αρκετά, μέχρι εδώ ήταν το κόλπο. Δεν αφήνω απειλές. Μου έκαψαν το σπίτι, με διέλυσαν και κάθε μέρα μου κάνουν από μία απόπειρα. Με διαβάλουν παντού, σε όλη την Κρήτη και λένε ότι τους ενοχλεί ότι κάνω TikTok και κάθομαι στο σπίτι μου, ενώ οι συγγενείς του θύματος ρίχνουν μπαλωθιές σε κάθε ευκαιρία».




Το 45αρι όπλο

Όπως κατήγγειλε ο Στέφανος Κοκολογιάννης, το 2012 του αφαιρέθηκαν οι άδειες των όπλων και δεν τις ξαναπήρε έκτοτε, ενώ ο Γιάννης Ξυδάκης είχε άδεια για 45άρι όπλο.

«Το 2012 που κατηγορήθηκα για ψευδή απόπειρα ανθρωποκτονίας, μου έκαναν ανάκλαση άδειας οπλοκατοχής. Εγώ υπήρξα σκοπευτής από το 2002 στον Παγκρήτιο σύλλογο. Είχα δύο όπλα σκοπευτικά. Λογικό να μου απαγορεύσουν την άδεια εφόσον κατηγορήθηκα για απόπειρα ανθρωποκτονία και οπλοχρησία. Από το 2017 που αθωώθηκα έχω λευκό ποινικό μητρώο. Πήγα πίσω στο σκοπευτήριο και ζήτησα ξανά την άδεια. Ο αστυνομικός διευθυντής μου είπε “σου την κόβω” ακριβώς επειδή είχα εμπλακεί στο περιστατικό.

Την ίδια εποχή ο κ. Ξυδάκης πήρε άδεια οπλοκατοχής για όπλο 45αρι από τον ίδιο αστυνομικό διευθυντή. Τι ήθελε να πυροβολήσει; Εκεί παίρνουμε μικρά όπλα στο σκοπευτήριο. Ένα 22αρι ή ένα 9αρι. Εμένα μου την απέρριψαν», κατήγγειλε ο Στέφανος Κοκολογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ξυδάκης είχε άδεια κατοχής και οπλοφορίας για πυροβόλο όπλο μέχρι τις 16/10/2028, ενώ για την καραμπίνα είχε άδεια σε ισχύ μέχρι και τις 10/11/2025.




Η βεντέτα των δύο οικογενειών

Η βεντέτα των δύο οικογενειών φαίνεται πως δεν είχε σβήσει, παρ’ ότι ο δολοφόνος του Πρίαμου Ξυδάκη και αδελφός του Στέφανου Κοκολογιάννη, δικάστηκε και καταδικάστηκε.

«Πάντα ενοχλούσαν (η οικογένεια Κοκολογιάννη). Ο άνθρωπος (Γιάννης Ξυδάκης) κοίταζε τη δουλειά του, προσπάθησε να ζήσει τα παιδιά του, τα εγγόνια του όσο μπορούσε τα βοηθούσε, μέχρι που του έτυχε αυτό.

Αν δεις τον φονιά του παιδιού σου μπροστά σου; Το όπλο που είχε επάνω του ήταν νόμιμο. Το είχε με άδεια. Ήταν σε σκοπευτικό σύλλογο, πολλά χρόνια. 50 χρόνια ήταν σε σκοπευτικό σύλλογο αυτός», ανέφερε συγγενής της οικογένειας Ξυδάκη.




Οι συνήγοροι και των δύο πλευρών πάντως, εξέφρασαν την επιθυμία τα πνεύματα να ηρεμήσουν.

Ροή Ειδήσεων

troxaio mesologgi

12/02/2025 | 23:17

Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Νεκρός σε τροχαίο 27χρονος – ΙΧ προσέκρουσε σε στηθαίο και ανετράπη

12/02/2025 | 23:12

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Τασούλα – «Η αντιπολίτευση να αναλογιστεί πού οδηγεί η τοξικότητα», λέει η κυβέρνηση

12/02/2025 | 22:58

Αλεξάνδρα Νίκα: «Αρκεί μια κακή στιγμή, μια απροσεξία, για να ανατρέψει τα πάντα»
netanyahu

12/02/2025 | 22:53

Νετανιάχου στο υπουργικό συμβούλιο: Δεν έχει νόημα να συζητήσουμε τη 2η φάση της συμφωνίας με τη Χαμάς

12/02/2025 | 22:39

Εξιχνιάστηκε το «χρυσό» ριφιφί σε τράπεζα στην Κηφισιά με λεία πάνω από 4.000.000 ευρώ το 2008

12/02/2025 | 22:09

Αυτό είναι το μονόγραμμα του Νικόλαου Ντε Γκρες και της Χρυσής Βαρδινογιάννη
xrwma pieria

12/02/2025 | 21:58

Αδερφός θύματος στην Πιερία: Η νύφη μου σκότωσε και την ψυχή του παιδιού της και την οικογένειά μου

12/02/2025 | 21:48

Το ντοκιμαντέρ «Μαίρη, Μαριάννα, Μαρία: Τα άγνωστα ελληνικά χρόνια της Κάλλας», από αύριο 13/2, σε οκτώ σινεμά σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, από το CINOBO

12/02/2025 | 21:38

Αμάντα Μανωλάκου: «Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι πια φίλη μου αν και με προβλημάτισε και με φόβισε»
screenshot 22

12/02/2025 | 21:31

Σεισμοί στη Σαντορίνη: «Η Καλντέρα έχει ανυψωθεί 4 εκατοστά και έχει μετακινηθεί 6 εκατοστά προς ανατολάς», είπε ο Γκανάς

12/02/2025 | 21:27

Ζελένσκι σε Πούτιν για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε

12/02/2025 | 21:07

Γιώργος Μαυρίδης: Η στιγμή του ατυχήματός του – Δείτε το βίντεο
screenshot 20

12/02/2025 | 20:59

Λευτέρης Ελευθερίου: «Δούλεψα δυο χρόνια σαν βοηθός κάμεραμαν στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη»

12/02/2025 | 20:48

Ιταλία: Συνελήφθη 15χρονος μέλος νεοναζιστικής ομάδας – «Ετοιμαζόταν να σκοτώσει άστεγο»

12/02/2025 | 20:38

Τζώνη Καλημέρης σε Γιώργο Λιάγκα: «Αν παντρευτώ θα σε καλέσω, να συνεννοηθούμε μην παντρευτούμε ίδια εποχή»
1 14
Βόλος: Υπέστη ανακοπή και “μπήκε” με το αυτοκίνητο σε κατάστημα στη Δημητριάδος
areios pagos 7
Άρειος Πάγος: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για ανάρτηση κατά του ανακριτή της υπόθεσης των Τεμπών
efet
ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται φρέσκα ζυμαρικά
befa33c73919c2eede47ff532d0576e0 xl
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αμοργός
tempi vouli 1
Τέμπη: Εισαγγελική παρέμβαση για τις αναρτήσεις κατά του εφέτη ανακριτή Λάρισας – Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τα βίντεο
volos ditixima 2
Τροχαίο δυστύχημα στον Βόλο: Οδηγός έπαθε ανακοπή και έπεσε πάνω σε κατάστημα