Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο… γενναίος υπερπατριώτης Στέφανος Χίος ζήτησε συγγνώμη από τον Κοτζιά για να μην καταδικαστεί!

«Κωλοτούμπα» από τον γνωστό και μη εξαιρετέο εκδότη του «ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ» Στέφανο Χίο, που αναγκάστηκε να ζητήσει «συγγνώμη» από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά αλλά και από τον «ελληνικό λαό» ενώπιον του δικαστηρίου για δημοσίευμα της εφημερίδας του.

Σημειώνεται, πως η δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση διεξήχθη στο Ι’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά την προσφυγή που έκανε το 2016 ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά της εφημερίδας «Μακελειό», για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου και απλή, και εξύβριση.

Η μήνυση ήρθε λόγω πρωτοσέλιδου τίτλου της εφημερίδας «Μακελειό» που έφερε τον τίτλο «Κοτζιάς, Χίτλερ, Γκαίμπελς», υπέρτιτλο «βαριές κατηγορίες για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών που μας παρέδωσε στους “τσάμηδες”» και υπότιτλο «βρώμικος απόγονος δοσίλογων της φασιστικής Γερμανίας στο δρόμο για το Γουδί».

Κατηγορούμενοι στη δίκη εκτός από τον Στέφανο Χίο και τον Γιώργο Γκασιάμη ήταν οι Νικόλαος Αργυρίου και Παναγιώτης Παπαδόπουλος, για την αναπαραγωγή του δημοσιεύματος σε ιστοσελίδες.

Ο Στέφανος Χίος, ο Γιώργος Γκασιάμης και ο Νικόλαος Αργυρίου δήλωσαν συγγνώμη και έτσι ανακλήθηκε η μήνυση ως προς αυτούς ενώ ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε ζήτησε συγγνώμη, και καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση.

Στα πρακτικά της δίκης καταχωρήθηκαν οι δηλώσεις των τριών και φωτοαντίγραφα από συκοφαντικά δημοσιεύματα στην εφημερίδα «Μακελειό» από 25/5/2018 μέχρι σήμερα, για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, τα οποία δεν περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο, και για τα οποία οι κατηγορούμενοι Χίος και Γκασιάμης ζήτησαν συγνώμη, μεταμέλεια και υποσχέθηκαν να μην τα επαναλάβουν στο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δήλωσή τους, Στέφανος Χίος και Γιώργος Γκασιάμης αναφέρουν: «Με την παρούσα δήλωσή μας ανακαλούμε πλήρως ζητώντας δημοσίως συγγνώμη από τον εγκαλούντα, την οικογένειά του και τον ελληνικό λαό, ταυτόχρονα εκφράζουμε τη λύπη μας για τις προσβολές που προκάλεσαν σε αυτόν και την ειλικρινή μεταμέλειά μας, δηλώντας ότι δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλουμε την τιμή και την υπόληψή του. Δηλώνουμε ότι θα παραλείψουμε στο μέλλον οποιαδήποτε προσβλητική φράση, λέξη και έκφραση, πρόταση και πράξη προς το πρόσωπο του κ.Ν.Κοτζιά, υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, που θα θίγει την τιμή και την υπόληψή του».

Send this to a friend